Anadolu Hayat Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

0
3372


Bireysel emeklilik sistemi, kişilerin çalıştıkları dönemdeki hayat standartlarını emeklilik dönemlerinde de koruyabilmeleri için bugünden düzenli birikim yapma imkânı sağlayan, vergi avantajıyla da desteklenmiş, bir tasarruf ve yatırım sistemidir.

Sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı nitelikte olan sistemde yatırımlar emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir. Emeklilik yatırım fonları kişilerin tercihleri doğrultusunda profesyonel fon yönetim şirketleri tarafından yönetilir. Böylece kişiler hem düzenli tasarrufta bulunma, hem de fon yönetim şirketlerinden profesyonel hizmet alma imkânına kavuşmuş olurlar

Alacağınız maaş sisteme giriş yaşınıza ve ödediğiniz tutara bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Örneğin (*); 21 yaşındasınız ve Geleceğin Emeklilik Planı aldınız. Ayda 150 TL ödeyerek brüt 119.000-290.000 TL arası birikim elde eder, 662-1.612 TL arası aylık maaş alırsınız.

Örneğin (*); 35 yaşında Ev Hanımları Emeklilik Planı aldınız, ayda 120 TL ödeyerek emekli olduğunuzda brüt 44.000-72.000 TL arası birikim elde eder, 245-400 TL arası aylık maaş alırsınız. (*)

(*)1) Emeklilik döneminde ulaşacağınız birikim tutarı, fon tercihleriniz ve yatırım getirilerine göre değişkenlik gösterebilir. Burada yapılan hesaplamalar sonucu ulaşılan tutar, tahmini bir tutar olup, şirketimiz bu tutarın gerçekleşeceği konusunda garanti vermemektedir.

2) Brüt reel getiri oranının, 1.senaryoda %10, 2.senaryoda %6 olacağı varsayılmıştır.

3) 1. ve 2. senaryo kapsamında sunulan reel getiri oranları, plan kapsamında alınabilecek fonların fon işletim gideri kesintisinin son takvim yılı sonundaki (son iş günü) ağırlıklı ortalaması düşülerek ulaşılan net oranları göstermektedir. Uygulamada gerçekleşecek kesinti oranı, tercih edeceğiniz fonların fon işletim gideri kesintilerine bağlı olarak değişmektedir. Bunun yanı sıra, yatırım aşamasında vergilendirme yapılmadığı için fon işletim gideri kesintisi sonrası getiri oranı aynı zamanda vergi sonrası net getiri oranını ifade etmektedir. Bununla birlikte, sistemden ayrılma sırasında toplam birikim değeri üzerinden vergi kesintisi yapılmaktadır.

4) Bu tabloda, katkı payı tutarınızın emeklilik dönemine kadar sabit kalacağı ve tablodaki hesaplamaların enflasyonun etkisinden arındırılması için enflasyonun sıfır olacağı varsayılmaktadır. Katkı paylarının, planda tanımlı yönetim gideri kesintisi yapıldıktan sonra yatırıma yönlendirildiği varsayılmıştır.

5) Emeklilik birikiminin, %25’i vergiden muaf olup geriye kalan tutar üzerinden %5 stopaj kesintisi yapılır.

6) Hesaplamalar, aylık katkı paylarının otomatik ödeme veya kredi kartı ile yapıldığı varsayımıyla yapılmıştır.

7) Aylık maaş tutarları, kapital iadesiz yıllık gelir sigortası alındığı varsayımına göre hesaplanmıştır. Farklı gelir sigortası türlerine göre aylık maaş miktarı değişiklik gösterebilir.

Bireysel emeklilik sistemine giriş yaptığınız tarihten itibaren en az 10 yıl sistemde bulunmanız ve 10 yıl süreyle katkı payı ödemeniz koşuluyla 56 yaşını doldurduktan sonra emekliliğe hak kazanırsınız.

Ani bir sağlık durumunda
Ücretsiz acil ambulans ve sağlık danışmanlığı hizmetinden 7 gün 24 saat yararlanabilirsiniz.

Son 1 yıl içinde en az bir katkı payı ödemişseniz, Anadolu Hayat Emeklilik- S.O.S işbirliği ile acil durumlarda 7 gün/ 24 saat acil yardım, sağlık danışmanlığı ve kara ambulansı hizmeti alabilirsiniz. Yapmanız gereken, 32 acil durum için S.O.S’ in (0212) 444 4 505 numaralı telefonunu aramak.

Acil kapsamına girmeyen durumlarda katılımcı olarak size, tüm durumlarda eşinize ve çocuklarınıza ambulans hizmetinin verilmesi ve bu hizmet için bizzat ödeme yapmanız durumunda, ambulans hizmeti ücretinden %20 oranında indirim yapılır.

Vazgeçsem ne olur

Birikiminiz üzerinden %3,75’lik gelir vergisi stopajı ödeyerek, yatırımınızı geri alabilirsiniz.

Önceki İçerikKredili Sisteme Geçecek Açıköğretim Fakültesi Bölümleri
Sonraki İçerikTurkcell-Avea-Vodafone Rehber Kayıt Silme Kapatma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz