Alfa Romeo Giulietta fiyatı ve özellikleri

1
1296

Markanın yüzüncü yılında bu isim bir otomobil efsanesine ve Alfa Romeo’ya saygı gösterisi niteliğini taşıyor. Giulietta ellilerde farklı nesillerden otomobil meraklılarının hayallerini süslemiş, ilk defa bir Alfa Romeo’ya sahip olma ve rahatlık ve teknik mükemmellik seviyesinin tadını çıkarma hayalini erişilebilir kılmış bir otomobildi.

VW Golf’e rakip olarak piyasaya sürülen yeni otomobil, Alfa’nın elinin altındaki en yeni mühendisliği, teknolojiyi ve güvenlik sistemlerini sunan coupe şeklinde bir spor hatchback. Araç 4.35 metre uzunluğunda, 1.46 metre yüksekliğinde, 1.8 metre genişliğinde ve 2.63 metrelik bir dingil mesafesine sahip. Yerini alacağı Alfa Romeo 147 modeline göre 70 litre daha fazla yükleme hacmi sunuyor. Alfa Giulietta’nın şu ana kadarki en fazla satış yapan Alfa olacağını tahmin ediyor.

Başlangıçta hepsi turbo beslemeye sahip dört motor seçeneği olacak. 1.4TB 120 bg’ye sahip bir benzinli motoru 170 bg üreten 1.4TB MultiAir izliyor. Diğer iki motor ise dizel. Bunlardan biri 105 bg üreten 1.6 JTDM, diğeri ise daha güçlü olan, 170 bg üretebilen 2.0 JTDM. Daha sonraki bir aşamada özel 235 bg benzinli Quadrifoglio Verde modeli de sunulacak.

Alfa otomobile DNA (Dinamik, Normal ve Bütün Hava Koşullarında) sistemini takmış. Bu sistem sürücüye farklı sürüş durumları için üç farklı seçenek sunuyor. Araç bir Q2 elektronik diferansiyel ve bir denge kontrol sistemi (VDC) de içeriyor.

Stil ve tasarım her zaman Alfa Romeo’nun güçlü noktaları oldu; görünüşe göre Giulietta da bu imajı canlı tutuyor. Aracın ön tarafında “üç loblu şekil” adı verilen, Alfa ızgarasının ön tamponun içine yerleştiği ve iki hava girişinin arasında asılı olduğu bir tasarım var. Hem ön, hem de arka ışık kümelerine LED gündüz seyir lambaları eklenmiş. Eski 156 sedana benzer biçimde, arka kapı kolları gizlenmiş, böylece otomobilin coupe benzeri dış kısmı iyileştirilmiş.
Yeni Alfa Romeo Giulietta 2010 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtılacak. Yeni modelin satışları ilkbaharda başlayacak ve kademe kademe bütün önemli pazarları kapsayacak şekilde genişletilecek. Alfa Romeo Giulietta’nın Avrupa’nın en önemli segmentlerinden birinde markaya yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

Yıl sonuna kadar 750 adetlik satış

Alfa Romeo Marka Direktörü Arzu Çolakoğlu ise çok kısa bir süre önce Alfa Romeo Giulietta’ya ön sipariş almaya başladıklarını ve şimdiye kadar 100 adetten fazla araç satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çolakoğlu, bu ay resmen Türkiye’de satışa sundukları kompakt sınıftaki yeni modellerinden ön sipariş vererek satın alan müşterilerine ise araçlarını Ağustos sonundan itibaren teslim etmeye başladıklarını söyledi.

Çolakoğlu, şu anda Türkiye’de Alfa Romoe’nun pazar payının yüzde 0,1-02 civarında olduğunu, 2014 yılında ise binek otomobil pazarın 490 bin adet civarında olacağı öngörüsü ile pazar paylarının yüzde 1 civarında olacağını sözlerine ekledi.

Zengin donanımlı Alfa Romeo Giulietta’yı Uma Thurman tanıtıyor

Alfa Romeo Giulietta modelinin uluslararası reklam filmlerinde ve Türkiye ilanlarında ünlü oyuncu Uma Thurman yer alıyor. Kusursuz imajının yanı sıra agresifliği, cesaret, dinamizm ve güzellikle birleştiren Pulp Fiction ve Kill Bill film serisinin başrol oyuncusu Thurman, Alfa Romeo Giulietta’nın 5 farklı karakterini anlatıyor.

William Shakespeare’den alıntı dizelerle süslenen reklam filmi ve ilanlarda Alfa Romeo Giulietta’nın gerçeğe dönüşen bir rüya olduğu vurgulanıyor.

2010 yılında 100. yaşını kutlayan Alfa Romeo’nun bir asırlık tarihsel sürecine yönelik düzenlenecek etkinlikleri taçlandıran Alfa Romeo Giulietta, hem göz alıcı İtalyan tasarımı hem de yürüyen aksam ve yenilikçi motor teknolojileriyle dikkatleri topluyor.

Çok zengin standart donanım özellikleriyle dikkat çeken Alfa Romeo Giulietta, sınıfının gerçek anlamda fiyat/kalite ve fiyat/donanım orantısında şimdiden lider modeli olmasıyla öne çıkıyor.

Progression Plus, Distinctive ve Quadrifoglio Verde donanım seçenekleriyle ülkemizde satışa sunulan Alfa Romeo Giulietta’nın baz donanım seçeneğinde ABS, ASR, Fren Asistanı, Q2 Sistemi, VSC, Alfa Romeo DNA, 6 havayastığı, Start&Stop, çift iklimlendirmeli otomatik klima, 16 inçlik otomatik jantlar, direksiyondan kumandalı radyo CD çalarlı müzik sistemi, ön sis farları, deri direksiyon simidi, el freni ve vites topuzu gibi donanımlar standart olarak yer alıyor.

Önceki İçerikFifa 2011 Demo tek link indir
Sonraki İçerikSilkroad Online Legend IV Plus 1.225 Hotan Fortress Tek Link İndir / Download
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz