ADSL kullanmak için zorunlu sabit hat parası ödemeyin

12
2200

Mahkeme, kullanılmadığı halde internet hizmeti için alınan sabit telefon ücretini iptal edildi. Türk Telekom’un bütün ADSL aboneleri için emsal teşkil edecek kararda, ADSL hizmeti nedeniyle kişiye ait telefon hattı üzerinden sabit ücret alınmasının yasal olmadığına hükmedildi.

Müfettiş Recep Ali Örten, Kastamonu’da görev yaptığı sırada ADSL aboneliği için başvuruda bulundu. Türk Telekom yetkilileri sabit hat çektirmeden ADSL hizmeti veremeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine sabit hat için aboneliği kabul etti ve evine telefon hattı çektirdi. Ancak ADSL hizmeti için sabit telefon ücreti alınmaması gerektiğini savunan Örten, 4 Mart 2008’de Kastamonu Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’na şikâyet dilekçesi verdi.

TELEKOM’UN İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

Talebin reddedilmesi üzerine konuyu tüketici mahkemesi sıfatıyla Kastamonu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, Örten’i haklı bulurken, telefon hattı üzerinden sabit ücret alınmaksızın ADSL hizmetinden yararlandırılması gerektiğine hükmetti.

Türk Telekom avukatları kararı temyiz etti. Ancak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi itirazı reddetti. Şu an Sinop’ta görev yapan Örten, şimdi geriye dönük ödediği sabit ücretleri almak için uğraşıyor.

Önceki İçerikMustafa Kemal Atatürk – Onuncu Yıl Marşı
Sonraki İçerikYoutube 5 Yaşında
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

12 YORUMLAR

  1. kardeşim ben koç net biri ADSL kulanıyorum istemediğim halde türk telekom a yani şerefsiz elin gevuruna (italyan mı lübnanlımı ne) ayda 12 tl para ödüyorum…..bize bu devlet çok güzel başımıza tutuveriyor sayın ilgili bakanımız da payını alıyodur tabi teşekkürler….

  2. çok güzel olmuş ama anlamadığım şimdi ne oalcak telefon ahttını iptalmi edeceğiz iptal edersek peki nasıl internek olacak bu konuyada bi açıklık getirirseniz seviniriz. tşk.ler

  3. ok güzel olmuş ama anlamadığım şimdi ne oalcak telefon ahttını iptalmi edeceğiz iptal edersek peki nasıl internek olacak bu konuyada bi açıklık getirirseniz seviniriz. tşk.ler

    • Yalın adsl olsa bile hiçbirşey değişmeyecek. Bu kezde alt yapısını kullandığınız için sizden hat ücreti tahsil edecektir. Hemen hemen bu bedelinde mevcut hat fiyatlarından farksız olmayacağı kesin. Diğer firmalarda telekom alt yapısı kullandığından onlar içinde yapılabilecek birşey yok maalesef.

    • eğer anlaşma imzalamış iseniz… kalan anlaşma süresi kadar misal 5 ay kaldı diyelim… ve aylık ne kadar ücret ödüyorsanız…. ödediğiniz ücret X Kalan ay kadar para ödeyip adsl hattınızı kapatabiliyorsunuz…

  4. walla ttnetten duyduğuma göre 01/01/2011 günü itibariyle zorunlu telefon hattı uygulaması kaldırılacakmış walla hemen kaldırın çoğu zarar kullanmadığınız halde telefon ücreti ödüyorsunuz ama şu an yargıtay çok yoğun çalışıyor… 🙂

  5. evet arkadaşlar yalın internet çıkmış ama 15 tl aylık sabit ücret ile beraber.ne anlamı kaldıki benim sabit hattımı kapatmamın.resmen vatandaşla dalga geçiliyor.

  6. idareciler fenerbahceliyim deyip borsada fb hisselerinin takla atmasına sebeb oluyor,milleti kafire soyduruyor arkasından bizi soyanlara askerliği parayla yaptırıyor sizde türk telekomdan merhamet bekliyorsunuz.bende buna gülerim hemde kı…….la..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz