Nokia ve Yahoo el sıkıştı

0
914

Nokia ve Yahoo! milyonlarca tüketiciye entegre web servisleri sunmak için işbirliğine gitti.

5 yılı aşkın ortak çalışmanın üzerine kurulan bu işbirliği Nokia ve Yahoo!’nun birbirlerinin e-posta, anında mesajlaşma, harita ve navigasyon servislerindeki güçlü yanlarından destek alarak tüketicilere hem kişisel bilgisayarlarda, hem de mobil cihazlarda dünya çapında deneyim sunmalarını sağlayacak.

İşbirliği kapsamında:

• Nokia Yahoo!’nun harita ve navigasyon servislerinin küresel ve tek sağlayıcısı olacak, Ovi Haritalar servisini Yahoo! özelliklerine entegre ederek “powered by Ovi” olarak sunulmasını sağlayacak.

• Yahoo!, Nokia’nın Ovi Posta ve Ovi Chat servislerinin küresel ve tek sağlayıcısı olacak ve servisler “Ovi Mail / Ovi Chat powered by Yahoo!” olarak sunulacak.

• Nokia ve Yahoo! Servisleri arasında bir kimlik birleştirme çalışması yapmayı planlıyor, böylece insanların Ovi kullanıcı kimliklerini belirlenmiş Yahoo! özelliklerinde kullanarak ihtiyaç duydukları online içerik ve servislere daha kolay erişmelerini sağlamayı hedefliyorlar.

“Hem online, hem mobil olarak mükemmel kullanıcı deneyimi sunmak bu işbirliğinin temel amacını oluşturuyor” diyen Nokia Başkanı Olli-Pekka Kallasvuo “Kuzey Amerika dahil önemli pazarlardaki milyonlarca Yahoo! müşterisinin Ovi Haritalar’ın sunduğu benzersiz yetenekleri keşfetmelerini sağlayacağız. Benzer şekilde Yahoo!’nun online uzmanlığı tüm dünyada neredeyse her ülkeden milyonlarca, çoğu da ilk internet deneyimini mobil cihazlarında yaşayacak olan Ovi Posta kullanıcılarının olağanüstü posta ve mesajlaşma servisi deneyimi yaşamalarını sağlayacak” diye belirtti.

Yahoo! Başkanı Carol Bartz ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu harika bir birleşim. Sınıfının en iyisi Mail ve Messenger servislerimizi mobil Web üzerinden kişiselleştirilmiş bir deneyim sunarak özellikle Yahoo! kullanıcılarının gelecek nesli olarak gördüğümüz gelişen pazarlardaki daha çok sayıda insana ulaştıracak olmaktan heyecan duyuyoruz. Aynı zamanda Nokia’nın harita ve navigasyon konusundaki güçlü ve sürekli yatırımlarının mevcut ürünlerimizi zenginleştireceğine, bizim temel iş alanlarımıza odaklanmamızı sağlayacağına inanıyoruz.”

Yahoo! ve Nokia tüketicilerin, geliştiricilerin, operatörlerin ve reklamcıların temel ihtiyaçlarını karşılayacak dikkat çekici internet deneyimleri sunmaya devam edecekler. Şirketler birbirlerinin, tüketici kitlelerine yönelik küresel dağıtım avantajlarından ve güçlü marka itibarlarından yararlanacaklar.

Ortak markalı, seçkin servis olanaklarının 2010’un ikinci yarısında sunulması ve 2011 yılında tüm dünyada yaygınlaştırılması bekleniyor.

Önceki İçerikYoutube Engelini Kaldırma Haziran – Temmuz 2010 Yeni Güncelleme
Sonraki İçerikÇift Sim Kartlı Nokialar Geliyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz