Çift Sim Kartlı Nokialar Geliyor

0
1355

Nokia bir süredir beklenen çift sim kartlı cep telefonlarını sonunda duyurdu. Giriş seviyesine hitap eden telefonlar uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

Sizlere daha önce burada yer alan yazımızda Nokia’nın çift sim kartlı telefon projesinden bahsetmiştik. Finlandiyalı üretici bugün yaptığı duyuru ile beklenen telefonları sonunda duyurdu. Giriş seviyesine hitap eden cihazlar, küçük farklar ile birbirinden ayrılıyor. C serisine dahil olan telefonların ayrıntıları ise şu şekilde:

Nokia C1-00

Nokia’nın yeni C1 üçlemesinin ilki olan C1-00 çift sim kart desteğine sahip olacak. Kullanıcılar özel atanmış bir tuş ile kolayca sim kartlar arasında geçiş yapabilecek. Pil ömrünün de bir hayli yüksek olacağı belirtilen telefonda, bekleme süresi 6 haftaya kadar çıkabiliyor. Bu süre Nokia adına da ulaşılmış en uzun bekleme süresi olmasıyla dikkat çekiyor. FM Radyo ve 3.5 mm kulaklık girişi C1-00’da standart olarak yer alacak.

Nokia C1-01 ve C1-02

C1 ailesinin diğer iki üyesi ise çift sim kart desteğine sahip değil. C1-00’a göre biraz daha donanımlı olan telefonlar, MicroSD kart desteğine sahip. Cihazlarda 32 GB’a kadar bellek kartlarını kullanabilmek mümkün. Çeşitli renklerde satışa sunulacak olan telefonların parlak renkli ekranları da bir hayli başarılı. 3G’nin yer almadığı her iki mobil cihaz, GPRS üzerinden mobil internet erişiminin yanı sıra Nokia servislerine erişim için ön yüklü yazılımları bulunduruyor. Telefonun arka kısmına konumlandırılan kamera ise sadece VGA çözünürlüğünde görüntü yakalayabiliyor.

Nokia C2-00

Çift sim kart desteğine sahip olan bir diğer model ise C2. Ayrıca bu cihaz çift sim kartın aynı anda aktif olduğu tek model. Cihazda yer alan sim kartların bir tanesi bataryanın altında yer alırken, ikinci kart ise cihaz açıkken değiştirilmeye olanak tanıyacak şekilde konumlandırılmış. Yazılımsal anlamda da epey güçlü olan C2, önyüklü e-posta ve sosyal ağ uygulamaları ile fark yaratıyor. Telefonda ayrıca FM Radyo, müzik çalar ve 32 GB’a kadar microSD kart yuvası da bulunuyor.

Önceki İçerikNokia ve Yahoo el sıkıştı
Sonraki İçerikGoogle Servislerine Erişim Yasaklandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz