4.5G Hız Testi Nasıl Yapılır

0
1513

1 Nisan itibariyle 4G ve 4.5G’ye geçiş yapıldı ve kullanıcılar hızlı internet bağlantısı ile tanıştı.Bildiğiniz gibi 4.5G’ye geçiş için gerekli ayarlar yapılarak işlem tamamlandı..Aslında merak edilen durum 4.5G bağlantı hızı kaç olacak yada hayatımıza ne katacak gibi sorular oldu.3G bağlantısı olarak daha önceden gerçekten çok yavaş bir sistem bulunuyordu ve geri kalmış diyebiliriz.4.5G ile bu durum tam tersine geldi ve cihazınıza göre çok hızlı bağlantılar sağlayarak internet bağlanabiliyorsunuz.

Peki 4.5G’ye geçtik diyelim ve hattımızın 4.5G hızını kontrol etmek istiyoruz diyelim.Bu işlemi yani 4.5G hız testini nasıl yapabiliriz yada 4.5G hız testi nasıl yapılır onu görelim..

4.5G-hiz-testi-nasil-yapilir

Bu hız testi için ise android yada ios cihazınıza uygulama indirmelisiniz.En çok kullanılan ve en iyi sonuçları veren uygulama ise Speedtest uygulaması diyebiliriz. Speedtest sitesinden daha önceden masaüstü cihazlarımız için hız testi yapabiliyorduk.Şimdi ise Android ve İOS cihazlar içinde internet hız testi işlemi uygulayabiliyoruz.

Yapmanız gereken işlem ise Google Play ve App Store mağazalarından Speedtest uygulamasını indirmek ve gerekli hız testine başlamak olacaktır.

Speedtest uygulamasında son olarak yaptığınız verileri kayıt edebiliyor ve yeni bir test uygulayarak karşılaştırma yapabiliyorsunuz.Tek yapmanız gereken işlem ise Begin yani başla seçeneğini kullanarak testi uygulamak olacaktır.Buradan dikkat etmeniz gereken durum ise bağlantınızın Wifi olarak değil LTE olacak şekilde bağlandığına dikkat etmelisiniz 🙂

Android Telefonlarda 4.5G’yi kullanmak istiyorsanız ilk olarak ayarlarınızı yapmalısınız.Bu ayarları yapmak için ise daha önceki 3G ayarlarımızı kontrol ettiğimiz bölüme giriş yapıyoruz.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.

 

android-4-5g-ayari-nasil-yapilir-teknolojidolabi

Eğer yukarıdaki ayarlarınızı yaparsanız 4.5G teknolojisine uygun olarak 4.5G hızında internetinizi kullanabilirsiniz ama yapmadıysanız sadece eski sistemde olan 3G ile internet bağlanabilirsiniz.

Tabi yukarıdaki ayarları yapabilmeniz için diğer işlemleride yapmış olmanız gerekmektedir.Bunlar nelerdir.Sim kart değişikliği ve cihazınızın 4.5G uyumlu olmasıdır.

Hangi operatörü kullanıyorsanız (Avea,Türk Telekom,Turkcell,Vodafone) bayilerinden ücretsiz olarak sim kartlarınızı teslim alabilirsiniz.Bu işlem için ise gerekli smsleri atmanız ve kontrol etmeniz gerekmektedir.

Turkcell : SIM kartınızın ya da telefonunuzun uyumlu olup olmadığını 4.5G yazıp 2222’ye SMS göndererek öğrenebilirsiniz.
Türk Telekom – Avea : 4.5 G HAZIR yazıp 5555’e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz veya 4nokta5g.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Vodafone : 4.5G HAZIR yazıp “5555”e mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.

Önceki İçerikGeneral Mobile 4G 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikCsv Rehberi Android Telefona Aktarma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz