3D Gözlük Nedir-3D Gözlük Nerede Satılır?

0
2897

İnsan iki gözüyle görürken iki farklı görüntü görmez. Beyin, bu iki farklı açıdan alınan görüntüyü üstüste bindirir ve derinlik algısını oluşturur. Aynı gözlerimiz gibi, iki fotoğraf makinesi veya kamera objektifiyle çekilen görüntülerin iki kanaldan göze ulaştırılması 3 boyutlu görüntüyü kağıt ve ekran üzerinde yeniden oluşturabilir.

3d Gözlük Çeşitleri Nelerdir?
Birçok farklı renkte 3D gözlükler mevcuttur ancak en çok kullanılanı cyan+kırmızı’dır, onu Mavi+Kırmızı takip etmektedir. Gözlük tipi oluşturulan resmin tipine göre seçilmelidir. Mavi+Kırmızı modda oluşturulan bir resmi cyan+Kırmızı gözlük ile izlediğiniz taktirde sonuç alamazsınız.

Anaglphy

Anaglphy türü gözlükler en çok kullanılan tiplerdir. Genellikle Cyan ve Magenta renklerine sahiptir. Oluşturulan Stereo imajlarda renk tonlaması cyan ve magenta üzerinden yapılır ve genellikle magenta renk alanı 3. boyutu veren sağ görüntüde oluşturulur. Günümüzde birçok gazete ve dergi bu tip stereo imajları yayınlarında sunmakta ve bu gözlükleri beraberinde dağıtmaktadır.

Polarized

Polarize lensler kullanılarak yapılmış olan bu gözlük çeşitleri genellikle sinema sektöründe kullanılmaktadır. Lcd, Tv gibi evlerimizde kullandığımız ekranlarda sonuç oluşturmamaktadır. Görüntü 2 ayrı şekilde gözlüğüe yansır. Genellikle sol kısımdan gelen görüntü yatay, sağ kısımından gelen dikey olarak gelir, ve polarize edilmiş lensler bu görüntüleri geçirgenliğe göre gözümüze yansıtır. Sonuçta 3D görüntüler elde edilmiş olur. Ancak bu tip gözlükler biraz önce bahsettiğimiz gibi sinemalarda kullanılmaktadır. Tamamen karanlık bir ortam, Gümüş kaplamalı perde ve 2 adet projeksiyon ile sonuç alınmaktadır.

Polarized ile Anaglphy Arasındaki Fark Nedir?

Anaglphy stereo imajlar 2 adet görüntünün bilgisayar yazılımları ile birleştirilerek tek bir görüntü haline getirilmesi ile oluşturulur. Anaglphy imajlarını evinizdeki Tv, Lcd ekran gibi yansıtıcılardan izleyebilirsiniz. Ayrıca anaglphy gözlüklerini piyasada bulmanız oldukça kolaydır. Polarized stereo imajlar ise 2 farklı görüntünün ayrı ayrı projeksiyonlarla gümüş kaplamalı perdeye yansıtılması ile izlenebilmektedir. Evlerimizdeki LCD, Tv gibi yansıtıcılardan izlememize olanak yoktur. Ancak 2010 yılından itibaren birçok Televizyon üreticisi 3D Lcd televizyon üretmeye başlamıştır. Bu tip televizyonlar polarized yayın yapmaktadır ve yalnızca Polarized gözlüklerle izlenebilmektedir.

kaynak
http://www.3dgozluk.com
http://www.3dgozlukler.net

Önceki İçerikSanal Alemde Sabri Geyikleri
Sonraki İçerikPes 2012 isdone.dll Hatası Çözümü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz