2012 Ösym Yerleştirme Sonuçları

0
1163

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkeziyerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından açıklandı.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan tarihinde yapılan YGS ve 16-17-23-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin ‘‘https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden açıklandı.
Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.

Önceki İçerikGNCPAKET 19 Paketi nasıl iptal edilir
Sonraki İçerikPasswords must contain at least one lower case letter
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz