2010 yılında en çok satan otomobil hangisi?

0
1121

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ”Otomobil ve hafif ticari araç satış rakamları aralık 2010’da gerçekleşen 148 bin 369 satışla yıl sonunda 760 bin 913 adede ulaşarak yıllık bir milyon satış hedefimizin hayal olmadığını da kanıtladı” dedi.

ODD, başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek amacıyla ilk kez düzenlediği ”ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 gladyatörleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende yaptığı konuşmada Bayraktar, geçtiğimiz günlerde vefat eden ODD’nin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce’yi saygıyla selamladı.

Bayraktar, bu gece Türkiye ekonomisi için önemli açılımlar ve fırsatlar sunmaya başlayan ve Türkiye için adeta bir lokomotif sektörü haline gelen otomotivin gladyatörlerinin ödüllendirileceğini belirtti.

ODD’nin satış ödüllerini yıllardır verdiğini, bu yıl iletişim ödüllerini de dahil ettiklerini anlatan Bayraktar, ödüllendirmenin Türk otomotiv sektörünün marka algısına önemli katkı sağlayacağına ayrıca kullanılan gladyatör ambleminin sektör için yeni bir güven ve prestij belgesi olacağına inandıklarını anlattı.

Bankacılık ve finans sistemindeki istikrarın yarattığı olumlu hava, faiz ve enflasyondaki düşük seyir ve cazip tüketici kredili kampanyalarla yıl sonunda rekor satış rakamlarının yakalanmasının kolaylaştığını belirten Bayraktar, otomobil ve hafif ticari araç satış rakamlarının aralık 2010’da gerçekleşen 148 bin 369 satışla yıl sonunda 760 bin 913 adede ulaşarak yıllık bir milyon satış hedefinin hayal olmadığını da kanıtladığını söyledi.

Türkiye’nin gerçek potansiyelinin, bu rakamların çok ötesine çıkılabileceğini gösterdiğini, bu rakamlara ulaşmanın ve Türkiye’de otomotiv sektörünün topyekün gelişmesinin yolunun iç pazarı geliştirmek olduğunu anlatan Bayraktar, ”Bu süreci iyi yönetebilirsek otomotivde de kazandığımız ivmeyle dünyanın önemli ekonomileri arasında sıralamamızın hızla yükseleceğine hiç şüphemiz yok…” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın koordine ettiği Türkiye Otomotiv Strateji Belgesini önemsediklerini ve bu anlamda yol haritası görevi üstleneceği düşüncesinde olduğunu bildiren Mustafa Bayraktar, ”Sektör olarak yıllardır sürdürdüğümüz inanç ve kararlılığımızın yapısal tedbirlerle desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bu tedbiriler alınmadan, distribütörlerin otomobil sahipliğini geliştirilebilir kılması ve gerçek potansiyeline ulaştırabilmesi mümkün değildir. Sektörümüz beklentinin üzerinde bir yılı bıraktı. Gelecek yıllar için umutlarımız arttı” diye konuştu.

Türkiye’de insanların hayalleri arasında ilk sırada otomobil sahibi olmanın geldiğine değinen Bayraktar, bu hayale zemin hazırlayan, hayali gerçeğe dönüştüren zincirin önemli bir halkasının da pazarlama ve iletişim uzmanları olduğunu söyledi.

Bayraktar, 2010 yılında sektör olarak açık hava ve internet dışında yaklaşık 250 milyon liralık bir reklam yatırımı gerçekleştirdiklerine işaret ederek, bu rakamın toplam reklam pazarının yaklaşık yüzde 6’sına denk geldiğini belirtti.

Mustafa Bayraktar, sektörün ağırlıklı olarak gazete ve televizyonu seçerken internet kullanımının 2009 yılına göre yüzde 40 arttığını dile getirerek, sektör olarak iletişime ciddi bir yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi.

-İLETİŞİM ÖDÜLLERİ-

Otomotiv sektörünün en kapsamlı ve etkin organizasyonu olarak planlanan yarışmayla, ”Satış” ve ”İletişim” temel kategorileri altında 19 farklı dalda ”Yılın Gladyatörleri” belirlendi.

İletişim ödüllere kategorisinde; ”Yılın TV Reklamı” dalında Citroen, ”Yılın Gazete İlanı” dalında Ford, ”Yılın Radyo Spotu” dalında Subaru, ”Yılın Dergi İlanı” dalında Infiniti, ”Yılın Fuar Standı” dalında Peugeot, ”Yılın PR-Etkinlik Uygulaması” dalında Mercedes Benz-Türk, ”Yılın Dijital Uygulaması” dalında Fiat, ”Yılın Outdoor Uygulaması” dalında Ford, ”Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” dalında Mercedes Benz-Türk, ”Yılın Entegre İletişim Kampanyası” dalında Fiat ödül alırken, Jüri Özel Ödülü’ne Volkswagen, Turkcell Mobil Pazarlama Ödülü’ne ise Toyota değer görüldü.

-EN ÇOK SATILAN RENAULT-

Satış Ödülleri kategorisinde ise ”En Çok Satılan Otomobil Markası” Renault, ”En Çok Satılan Otomobil Modeli” Renault Symbol, ”En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası” Citroen, ”En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası” Fiat, ”En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” Alfa Romeo, ”En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası” Ford, ”En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli” Ford Connect, ödül almaya hak kazandı.

ODD Satış ve İletişim Ödüllerinde en başarılı marka ve modeller, yıllık satış miktarlarının yanı sıra ODD’nin oluşturduğu internet sitesi www.oddgladyator.com üzerinden düzenlenen halk oylaması ile belirleniyor.

Firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logo/amblemlerin kullanım hakkını bir yıllığına alacak. Böylece firmalar, bu amblemleri yıl boyunca kampanyalarında kullanabilecek hem de kamuoyunda yaşanan algı karmaşası ortadan kaldıracak.

Önceki İçerikMuhteşem Yüzyıl – Yeni bölüm fragmanı / 19-01-2011
Sonraki İçerikRolls Royce satışlarında patlama oldu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz