Arşiv Biçimi Tanınmıyor Veya Arşiv Hasarlı Çözümü

2
14145

Her gün internet üzerinden birçok dosya indirip farklı işlemler yapmaktayız.Büyük boyutlu yada çoklu olan dosyalar ise tek bir klasör altında değilde sıkıştırılmış olarak karşımıza gelmektedir.Bu gibi yüksek boyutlu dosyalarda yada içeriği birden fazla olan dosyalar Winrar ile sıkıştırılarak hem boyut olarak küçültülmüş olacaktır hemde aynı anda istediğimiz kadar dosyayı indirilmiş olacaktır.Peki bu kadar dosyayı indirdik ve indirdikten sonra hata ile karşılaşırsak ve sorunlar yaşarsak ne yapmalıyız.

Rar dosyalarında genel olarak karşımıza gelen hatalardan birisi “Arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı” veya “CRC error” şeklinde olan uyarıdır.Bu hata ile indirmiş olduğumuz Rar uzantılı dosya kullanılmaz halde olup zamanımızı çalmış olacaktır.Burada yapmanız gereken dosyayı onarmak ve kullanılabilir hale getirmektir.
bozuk-winrar-dosyalar

Bu işlem için fazladan bir programa ihtiyaç yoktur yapmanız gereken tüm işlem sadece winrar programı içerisinde Onar demeniz ve işlemin tamamlanmasını beklemeniz.

 

 

Önceki İçerikGeneral Mobile Discovery Air Stock Rom Nasıl Yüklenir
Sonraki İçerikTürkiye’nin İlk Turistik Denizaltısı: Nemo
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz