Yeterli Depolama Alanı Yok Hatası

0
1611

Android telefonlarda son zamanlarda görülen hatalardan biride Yeterli Depolama Alanı Yok hatası diyebiliriz.Telefonunuzda yeterli alan olmasına rağmen bu şekilde bir hata alabilirsiniz.Özellikle telefonunuza yeni bir uygulama yada oyun yüklemeye çalıştığınızda bir uyarı alabilirsiniz.Peki bu uyarı nasıl ortan kalkacak ve hata nasıl çözülür.

1-İlk olarak telefonunuzda Google Play verilerinizi temizleyiniz.Bu işlem için ise Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi menüsünde yer alan Google Play uygulamasına geliniz.Daha sonra ise buradan verileri sil dedikten sonra Google Play verileri temizlenmiş olacaktır.

2-Telefonunuzda yüklü olan android uygulamaları SD kart hafızasına taşıyınız.Yani bu işlem için ise Ayarlar / Uygulama yöneticisine giriniz ve taşımak istediğiniz uygulamaya tıklayınız daha sonra ise SD karta taşı seçeneği ile işlemi başlatınız.Bu işlemden sonra ise telefonunuzda yer açılacaktır.

3-Bunları yaptığınızda durum değişmediyse önbellek temizleme işlemini yapabilirsiniz.Recovery Mod olarak cihazınızı başlatınız.Ses açma + Home + Açma/Kapama tuşlarına basılı tutunuz ve cihazın kapanıp açılmasını bekleyiniz.Açıldığında ise cihazınızın Recovery Mode olarak başlayacaktır.

yeterli-depolama-alani-yok-hatasi
Wipe Cache Partito : Daha önceden yüklenen uygulamaların ve oyunların verileri temizlenir.
Wipe Dalvik Cache : Kurulu olan uygulama ve oyunların gecici dosyalarını temizler.
Reboot System Now dedikten sonra ise telefonunuz yeniden başlayacaktır.

bu hata için uygulanabilecek birkaç işlemdir.Uygulama ilede bu işlem için birşeyler yapabilirsiniz.

4-Google Play üzerinden hafıza temizleme uygulamaları kullanarakda bu işlem için birşeyler yapabilirsiniz.

5-Son işlem için ise eğer yukarıdaki işlemler cihazın hatası için çözüm olmuyorsa telefonunuz sıfırlayabilirsiniz.Yani cihaz içindeki tüm uygulamalar,oyunlar,rehber vb bilgileriniz silinecektir.Tabi bu işlem için ilk olarak bilgilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir.

Önceki İçerikAndroid’de Uygulama Bildirimlerini Kapatma
Sonraki İçerikTurkcell Mesajlaşma Uygulaması Bip
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz