Yedek Sim Kart Nasıl Çıkartılır

0
10522

Akıllı telefonlarımızı yada tabletlerimizi kullanmamızı sağlayan en büyük işlemi sağlayan parça bildiğiniz gibi gsm operatörlerin bize sunduğu fırsatlar diyebiliriz.Eğer akıllı telefon kullanmak istiyorsak sadece internet özelliği değil mesajlaşma ayda oyun oynama gibi durumlarda için bir numaraya sahip olmanız gerekebiliyor.Bu işlemi sağlayan parça ise size verilen yada satın aldığınız sim kartlardır.Genel olarak ise son zamanlarda nano sim yada mikro sim olarak tanımlanmaktadır.Eğer sansınız varsa aynı sim kartı yıllarda kullanabilirsiniz.Bazen ise sim kartınız arızalanabilir ve değiştirmek gerekebilir.

Son zamanlarada ise 4G bağlantı hızına geçmek için ise operatörler bu işlem için yüksek reklam bedelleri ödeyerek kullanıcılarını yeni sim kartlarını dağıtmaya başladı.Peki mevcut sim kartınız bozulursa yada değiştirmek zorunda kalırsanız oda değil telefonunuz çalınırsa ve sim kartınızın yenisini çıkartmak istiyorsanız nasıl yapabilirsiniz yada nereden yapmalısınız onları görelim..

1-İlk olarak hangi operatörü kullanıyorsanız o operatöre ait satış noktasına giderek (Turkcell,Vodafone,Türk Telekom ( Avea ) )işlem yapabilirsiniz.

2-Bu işlem için hat sahibinin gitmesi gerekmektedir.

3-Hat sahibi yeni sim kartını almak için yanında Nufüs Cüzdanı,Ehliyet yada pasaport fotokopisini olarak en az birini bayiye teslim etmek zorunda..

Kimlik alternatifleri nelerdir?
Nüfus Cüzdanı
Sürücü belgesi
Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi,
Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
Türk Silahlı Kuvvetler kartı
Evlilik Cüzdanı
Avukat kimlik belgesi
Sarı Basın Kartı
KKTC kimliği
Öğretmen Kimliği
Hakim /Savcı kimliği
Yabancı Misyon Personeli Kimlik Kartı
Eğer vekil tayin edilmiş ise noter tasdikli vekâletname ve vekilin kimliği

4-Eğer kurumsal bir firma ise sizden kurumla ilgili vergi levhası gibi evraklar istenebilir.

5-Sim kart değişimi için operatörler 15-25 TL arasında bir ücret tahsis etmektedir.

Önceki İçerikGeneral Mobile GM 5 Plus Format Atmak
Sonraki İçerikVivaldi İnternet Tarayıcısı – Vivaldi Browser
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz