WhatsApp’a Nasıl Şifre Koyabiliriz?

0
1675

Android işletim sistemine sahip cihazlarda istediğiniz gibi ayarlayabilir yada kişiselleştirebilirsiniz.Açık kaynak kodlu olduğu için ayarları yapmak size kalmış diyebiliriz.Son zamanlarda ise en çok kullanılan uygulamlardan birisi Whatsapp uygulaması.Bildiğiniz gibi Whatsapp internet üzerinden mesajlaşmanızı,resim göndermenizi ve son olarak da konuşma imkanı sağlayan güzsel bir uygulama.Gerek eğlence için gereksede özel olarak istediğiniz gibi kullanabileceğiniz whatsapp içeri kullanıcı için önemli bir duruma geldi.İsterseniz başkalarının mesajlaşmalarınız görmemesi için bu uygulamayı kilitleyebilir yada şifreleyebilirsiniz.

Dediğimiz gibi Android işletim sistemi kişileştirilebilir bir sistemler.Google Play üzerinden kolayca erişebileceğiniz bir uygulama sayesinde Whatsapp uygulamanızı şifreleyebilir ve ekranına bir parola koyabilirsiniz.Bu durumda Whatsapp uygulamanıza kimse giremez ve kullanamaz.Peki bu şifreleme yada uygulamaya parola koyma işlemi nasıl yapılabilir.

Bu konu için sizler için “Kilit (Smart AppLock)” uygulamasını tercih ettik.Bu uygulama ile Whatsapp uygulamasına giriş yapmak isteyenler için sahte ekranlar ile karşılaşabilirler.Yani uygulamaya girmek isteyen biri için sahte hata ekranları ile karşılaşabilirler..

whatsapp-ekrana-sifre-koyma

Bu ekranı alan kişiler yani izinsiz girmek isteyenler gerçekten uygulamanın çöktüğünü düşünüyor. Ancak “Tamam” butonuna uzun süre dokunursa şifre ekranı gözüküyor ve uygulama açılabiliyor.

1-İlk olarak uygulamayı Google Play üzerinden indiriyoruz.“Kilit (Smart AppLock)”
2-Uygulama ilk olarak açıldığı zaman varsayılan şifresi “7777” olarak gelecektir.

whatsappa-nasil-sifre-koyabiliriz

Şifre ve Desen ayarları olarak gişir yaptıktan sonra karşımıza hangi model yada parola ile giriş yapmak istediğimiz soracaktır.Buradan istediğimiz seçerek giriş şifresi yada bir desen şekli belirlememiz gerekecektir.

whatsappa-nasil-sifre-koyabiliriz-760

whatsappa-nasil-sifre-koyabiliriz-164

Son olarak ise işlemi hangi uygulamaya uygulamak istediğimiz seçiyoruz.Konumuzda olduğu gibi Whatsapp olarak tik işaretini işaretleyiniz ve işlemi sonlandırınız.

whatsappa-nasil-sifre-koyabiliriz-413

Önceki İçerikPeriscope Hesabı Nasıl Silinir?
Sonraki İçerikKanal D Kısmetse Olur Başvuru Formu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz