Turkcell – Vodafone – Türk Telekom Kalan Paket Sorgulama

0
10573

Turkcell – Vodafone – Türk Telekom Kalan Paket Sorgulama
Ülkemizde birçok gsm operatörü bulunmaktadır. Bunlardan en büyükleri ise Turkcell – Vodafone – Türk Telekom operatörleridir. Bu operatörler üzerinden istediğinizi satın alabilir konuşma yapabilir, sms çekebilir ve internete girebilirsiniz. Tabi aldığınız hatta ait birde TL yükleme yada faturalı bir hattın fatura ödeme sistemleri bulunmaktadır. Burada bütçenize uygun olanı seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer hattınız TL yüklenebilir yani Kontörlü bir hat ise yüklediğiniz TL’leri yada Kalan dakikalarınız,internet paketinizi ve smslerinizi sorgulamanız gerekmektedir. Kalan TL Sorgulama yada Kalan Bakiye sorgulama için genel ortak bir kanal bulunmaktadır ama Paket sorgulama için her operatörün kendi sistemi bulunmaktadır. Gerek bunu sms yollayarak yada arama yaparak öğrenebilir ve ona göre yükleme yapabilirsiniz.
Kalan Paket Sorgulama
Turkcellde Kalan TL Sorgulama işlemi için enkısa yol ise tuşlar ile hızlı bir şekilde *159# yes yani arama tuşuna basarak kısa süre sonra karşınıza gelen sms ile Kalan Paket Sorgulama işlemini yapabilirsiniz yada Kalan TL sorgulama için *123# arama tuşuna basarak Kalan TL miktarını öğrenebilirsiniz. Kalan Paket Sorgulama işlemini aynı şekilde fatura hatlar içinde kolayca yapabilirsiniz.

Kalan Paket Sorgulama

Türk Telekom hatlarda ise aynı şekilde Faturalı hatlar için farklı numara, Kontörlü hatlar için farklı numaralar üzerinden öğrenebilirsiniz. Kontörlü hatlar için *123# yer tuşuna basını karşınıza TL ve telsin kullanım ücretiniz varsa çıkacaktır. Daha sonra menü üzerinden 1- Kalan Kullanım olarak göreceksiniz. Gelen uyarı 1 tuşuna basarak Kalan Paket Sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi Faturalı hatlarda ise *124# tuşlarına basarak yapabilirsiniz.
Kalan Paket Sorgulama
Vodafone hatlarda ise *123# üzerinden Kalan TL sorgulama yapabilirsiniz ama Kalan Paket Sorgulama işlemini mesaj göndererek öğrenebilirsiniz. OZET yazarak ister faturalı hatta isterseniz kontörlü hatta 7000’e yollayarak gelen mesajda Kalan paket bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
Bu işlemlerin ise genel ortak kanalı ise Online işlemler bölümünden de öğrenebilirsiniz. Yani telefonunuza indireceğiniz uygulamalar üzerinden Turkcell ve Türk Telekom’da Online İşlemler uygulaması,Vodafone da ise Yanımda uygulaması üzerinden öğrenebilirsiniz.

Önceki İçerikTurkcell Vınn Numaramı Nasıl Bulabilirim
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery 4Gb KitKat Nasıl Yüklenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz