Sunucudan Bilgi Alınırken Hata Oluştu

4
5726

Windows işletim sistemlerinde olduğu gibi artık günümüzde en çok kullanılan mobil işletim sistemlerinde biride android olduğunu neredeyse herkes bilmektedir.Tabi haliyle android işletim sistemine ait bir cihazımın varsa birçok uygulamayı ve oyunlarıda denemek isteyeceksiniz.Neredeyse hergün milyonlarda indirme işlemi yapılmaktadır.Bu işlemler sonucundada indirdiğimiz uygulamları zamanla silmek isteyebiliriz ve bu silinen uygulamalardan kalan program parçacıkları cihazımınzda yavaşlamalar ve hatalar doğurabilir.İşte konumunzun başlığıdanki hata ise bunlardan sadece bir tanesidir.Son olarak Google Play güncellemesinden sonrada böyle bir hata android cihazları sarmış durumdadır.

Şimdi oluşan hata ise Google Play üzerinden alınan bir hatadır.İndirmek istediğimiz bir uygulama yada oyunda Sunucudan Bilgi Alınırken Hata Oluştu RPC:S-5:AEC-0 hatasını alabilirsiniz.Bu hatanın çözümü için birkaç çözüm yöntemi bulunmaktadır.Şimdi bunları sırasıyla uygulayalım.

Çözüm
Ayarlar > Uygulama yöneticisi (Andoid 4.1.x ve alt sürümler)
Ayarlar > Diğer > Uygulama yöneticisi (Andoid 4.2.x ve üzeri – Samsung)
Yolunu takip ederek aşağıda yer alan hizmetlere tıklayıp, Verileri Sil/Temizle işlemini yapalım. Daha sonra telefonumuzu yeniden kapatıp açalım.

Diğer bir yöntem ise Dns adresini değiştirerk yapabilirsiniz.Android cihazlarda da bilgisayarlarda olduğu gibi dns adresleri değiştirlmektedir.

Wi-Fi gelişmiş ayarlarına giriyoruz ve aşağıdaki Google DNS adreslerini tanımlıyoruz:
DNS1: 8.8.8.8
DNS2: 8.8.4.4

Önceki İçerikTurkcell 24 Ay Taahhütlü Cihaz Almak
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery Kapanma Sorunu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz