Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact Karşılaştırması

0
1452

Sony firması geçtiğimiz ay Berlin IFA Fuarı’nda Xperia ailesi için yeni cihazları olan Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact’ı çıkardı ve kullanıcılarının kullanıma sundu.Bizde sizler için bu iki cihaz için bir karşılaştırma listesi hazırladık ve arasındaki farkları sıraladık.Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium hatırlayacağınız üzere IFA Fuarı’nda tanıtıldı.Bu cihazlar arasında ise ilk 4K ekranlı telefon olma özelliğiyle dikkat çeken Xperia Z5 Premium olacaktır.Bizde sizler için Xperia Z5 mi yoksa Xperia Z5 Compact mı soruları için bir cevap hazırlamaya çalıştık..Bildiğiniz gibi Berlin IFA Fuarı’nda yeni cihazlar tanıtıldı.Aslında bu iki cihaz arasında çok bir fark yok.Bildiğiniz gibi İphone 5 ve 5C arasında da çok fark yoktu.Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modelleride buna benzer bir yapısı var diyebiliriz.

xperia_z5_kiyaslama_compact

 

Bu iki cihaz arasında ilk bakışta ekran boyutları dışında bir farklılık görülmüyor yani genel olarak aynı donanımsal özellikleri kullanıyorlar.İşlemci ve grafik işlemci olarak aynı sistemi kullanan cihazlar bu konuda pek fark diyebiliriz.

sony_kiyas_z5

 

Bellek (Ram) olarak Z5 kardeşine göre 1 GB olarak fazla ve bu ou bir adım daha önce çıkartıyor.Batarya olarak da 2900 mAh olarak görülüyor ve daha fazla ve daha fazla kullanım süresi sunuyor.Boyutları ise daha büyük bir cihaz,aynı zamanda hatırlarsanız ekran boyutu olarak da daha büyük bir cihaz.

Önceki İçerikiPhone 6S Plus ve Samsung Galaxy Note 5 Karşılaştırması
Sonraki İçerikBüyük Ekranlı Akıllı Telefonlar
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz