Samsung Galaxy Grand Prime Pro Teknik Özellikleri

0
1290

Samsung Galaxy Grand Prime Pro Teknik Özellikleri
Son zamanlarda çıkan telefonlarda genel bazda çok çok ufak değişiklikler hariç neredeyse hepsinde aynı formatta bir tasarım bulunuyor. Ancak bu Pro modelinde, son çıkan telefonların aksine ön tarafta halen bir ana menü tuşu bulunuyor. Bunun dışında ses açma kapama tuşları sol tarafta ve güç tuşu sağ tarafta bulunuyor. Gövde malzemesi olarak plastik olması tercih edilen telefonda siyah, beyaz ve altın renklerinde kullanıcısıyla buluşturuluyor. Telefonun boyutlarına bakacak olursak; 143.8 mm boy, 8.4 mm kalınlık ve 72.3 mm en boyutlarına sahip.
5.0 inç ekran boyutuna sahip telefonun ekran / gövde oranı karşımıza %66.29’luk bir oranla çıkıyor. 220 piksel yoğunluğuna sahip olan Pro modeli, 540 x 960 qHD piksel değerinde ekran çözünürlüğüne sahip. Son olarak ekran teknolojisinde de Super Amoled kullanılıyor.
Kamera özelliklerine baktığımızda artık olmazsa olmaz olarak zihnimize kazınan optik görüntüleyici özelliği bu modelimizde bulunmuyor. Bunun yerine klasikleşmiş olan panorama, HDR, otomatik odaklama tarzı özellikleri bulunuyor. 8 MP arka ve 5 MP ön olmak üzere 2 kamerada 1080 p Full HD olarak şekilde kayıt yapma performansı sunuyor. Bu videoların FPS değeri 30 olarak belirtiliyor. Flaş desteğinin ise unutulmadığını görüyoruz.

Qualcomm Snapdragon 425 işlemcisi ile gelen Pro, 1.4 GHz ve 4 çekirdeğe sahip. Grafik işlemcisi olarak Adreno 308 kullanan cihaz, LPDDR3 tipi RAM barındırıyor. Depolama özelliklerinde ise ortalama standartlara sahip olacak şekilde 16 GB’lık bir dahili hafıza bulunduruyor. Hatta yetmiyor hafıza kartı desteği sunuyor. Toplamda 256 GB’a varan bir kapasiteye ulaşabiliyor.
Son olarak batarya özelliklerine bakacak olursak Pro cihazı karşımıza 2600 mah batarya kapasitesi ile geliyor. Bu batarya ile ortalama olarak 1 günü çıkartabilirsiniz. Ancak yoğun kullanımda ve özellikle internet kullanımlarında bu durum yarım güne kadar inebiliyor. Ancak hafif kullanımlarda sizi oldukça iyi bir zaman dilimi idare edebilir. Bunun dışında micro – USB şarj ve Li-lon batarya teknolojisi bulunduruyor. Açılabilir kapağı bulunmasından dolayı da batarya değişimi istek dahilinde mümkün olabiliyor.

Önceki İçerikXiaomi Redmi Note 5 Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikTatilsepeti Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz