Samsung Ekran Kilidi Nasıl Koyulur

1
16939

Eğer akıllı telefon kullanıyorsanız eğlencenin yada iş hayatınız dışında güvenlik önlemlerini de düşünmeniz gerekmektedir.Tabi Android işletim sistemine sahip olduğu için güvenlik olarak birçok seçenek Samsung cihazlarda gelmektedir.Bu güvenlik önlemlerinden en önemlisi ise ekran dilidi diyebiliriz.Samsung bir cihaza sahipseniz ve güvenlik olarak bilgilerinizi korumak istiyorsanız ekrana desen kilidi yada ekran şifresi koyabilir ve güvenliğini arttırabilirsiniz.

Peki Samsung cihazlarda ekran yada desen kilidi nasıl koyulur yada eklenir onu görelim.
1-Cihazınızın Ayarlar uygulamasını Settings açın.
2-Aşağı kaydırın ve Güvenlik‘e dokunun.
3-Ekran kilidi’ne dokunun. Önceden bir kilit ayarladıysanız farklı bir kilit seçebilmeniz için öncelikle desen, PIN veya şifreyi girmeniz gerekir.
4-Kullanmak istediğiniz ekran kilidine dokunun ve talimatları uygulayın.

Tabi burada çok farklı ekran ve desen kilidi bulunmaktadır.İsterseniz desen kilidi ekleyebilir,istersenizde şifre yada bir PIN kodu ekleyebilir ve cihazın güvenliğini arttırabilirsiniz.

Ayarlar > Güvenlik > Ekran kilidini ayarla > Şekil yada Desen olarak ayarlayabilirsiniz.Yani buradan da desen olarak ayarlayabilir ve farklı desen şekil gibi ayarlarda cihazınızı şifreleyebilirsiniz.

android_desen_sifresi_koyma
Tabi bu işlemin bazı can sıkıcı durumlarıda olabiliyor.Güvenlik olarak yüksek düzeyde bir işlem olduğu için şifrenizi yada desen kilidinizi mutlaka unutmayınız.Yani siz desen kilidini yada şifrenizi unutsanız cihazı sıfırlamak zorunda kalacaksınız ve tüm bilgileriniz sıfırlanacaktır o yüzden daha dikkatli davranmanız gerekmektedir.

Ekran kilidinizdeki korumayı aşmadan önce 5 kere yanlış giriş yapma şansınız mevcut daha sonra karşınıza parolayı kurtarma seçeneği çıkar ya da sistem 30 saniye girişlerinizi engelleyerek size yeni giriş hakları tanır.

Önceki İçerikTürk Telekom Telsiz Kullanım Ücreti Borcu Sorgulama
Sonraki İçerikKomut İstemi Aktif Hale Nasıl Getirilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz