Oruçluyken Denize Girilir mi?

0
1202

Oruçluyken Denize Girilir mi
Oruç tutan birçok vatandaş denize girmenin orucu bozup bozmayacağını merak ediyor.
Türkiye son dönemde aşırı sıcaklardan kavrulurken, oruç tutan birçok vatandaş denize girmenin orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Diyanet, “Suya girmek değil ancak genze ve burna su kaçması orucu bozar” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, denize girmek orucu bozmuyor; fakat Diyanet, deniz ve havuzda ağza su kaçma olasılığı yüksek olduğu için oruçlu iken denize girilmesini tavsiye etmiyor.
Ramazan ayının aşırı sıcakların yaşandığı ve tatil günlerin denk geldiği ağustos ayına rastlaması birçok vatandaşı sıcaklarla mücadele etmeye yöneltti. Birçok otel işletmesi vatandaşların Ramazan ayında denize girmeyi tercih etmemesinden dolayı otel fiyatlarını düşürdü. Diyanet ise oruçlu iken suya girmenin orucu bozmadığını fakat su yutma riski fazla olduğu için tavsiye etmediğini kaydetti ve “Sudayken su yutma ihtimalimiz yüksek” diyerek oruçlu iken denize giren vatandaşları uyardı.

Diyanet, unutarak bir şey yeyip içmenin, diş fırçalamanın (misvak kullanma), kasten yapılmadığı durumlarda kusmanın oruca zarar vermediğini belirterek orucu bozan durumları şöyle sıraladı:

“Ağızdan alınacak hap, şurup ve pastil gibi şeyler doğrudan mideye geçtiği ve tedavi amaçlı olsa bile beslenme niteliği taşıdığı için orucu bozuyor. Buruna enfiye çekmek, boğaza inecek şekilde bol miktarda su çekmek de oruca zarar veriyor.”

Önceki İçerikRamazan Fitre Miktarı Ne Kadar ?
Sonraki İçerikDiş fırçalamak orucu bozar mı?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz