Ölen Kişinin Hattını Üzerime Nasıl Alabilirim

2
28776

Bildiğiniz gibi vefat eden kişi herhangi bir kişi olabilir ama yapılan işlemler aynıdır.Konuyu soru cevap olarak anlatacağız arkadaşlar. Yani bir yakınınız yada hattın yasal sahibi vefat ettikten sonra ne işlemler yapılmalıdır hattını nasıl üzerinize alabilirsiniz onu anlatacağız.
Ölen Kişinin Hattını Üzerime Nasıl Alabilirim
1- Vefat eden kişi üstüne hangi hat olursa olsun Türk Telekom, Vodafone, Turkcell, Bimcell bu işlem için ilk olarak Veraset ilamı çıkarılmalıdır.Bu belgeyi vefat edenlerin yakınları çıkartabilir.Bu belge ile bir vefat edenin bir yakını ile yani söz hakkı olan bir kişi ile hat işlemlerini en yakın bayiden yaptırabilirsiniz ve hattınızını üstünüze alabilirsiniz.

2- Ölüm Belgesi ile işlem yapmak ölüm belgesi ile işlem için bu onayı size ilk olarak doktor verebilir.Daha sonra öldüğüne dair bir nufus işlemi yaptırmalısınız ve size nufus dairesinden ölüm belgesi verilmektedir.Tabi gene bu işlemi yapanlar vefat edenin yakınları alabilir..

3- Belgelerim var hattı nasıl üzerime alabilirim
Hattı almak artık yakınları ile yapmanız gereken bir durum.Örnek veriyorum soyisim benzerliği yok gene bu zaman vefat edenlerin bir yakını ile hangi operatöre bağlı iseniz o firmanın bayisine kimliğinizide alıp gitmeniz gerekecektir.

Önceki İçerikTürkvizyon 2013 Şarkı Yarışması Ne Zaman
Sonraki İçerikİphone 4S Telefonum Kapandı Açılmıyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz