LG G3 Tanıtıldı ve LG G3 Özellikleri

0
1335

lg-g3-cikti
LG G3 Tanıtıldı
LG, uzun süredir beklenen akıllı telefonu LG G3 ü Londra’da düzenlediği özel bir etkinlikle tanıttı.
LG’nin yeni amiral gemisi olacak olan G3 rakiplerini köşeye sıkıştıracak detaylara sahip gibi görünüyor. Sizler için derlediğimiz LG G3 ayrıntıları şöyle:
LG G3 Quad HD 5.5 inçlik ekranla piyasaya çıkan ilk akıllı telefon. Ekran 2,560 x 1,440 çözünürlüğe ve 538 ppi çözünürlük kalitesine sahip. İnsan gözünün bir akıllı telefon üzerinde 300 ppi piksel yoğunluğu yukarısındaki gelişmeleri ayırt edemediği hesaba katılırsa LG bu sınırı yukarı seviyelere taşımakta kararlı olmuş olmalı.
En azından şu anki teknolojik verimle daha fazla piksel daha fazla güç tüketimi anlamına geliyor. LG bu sebepten dolayı pil ömrünü ve tüketimini optimize etmek için 3,000 mAh gücünde bir batarya ile kulanıcılara sunuluyor.
LG G3 13 megapiksel arka kameraya sahip. OIS adı verilen resim sabitleme ve Laser otofokus özellikleri de telefonu çekici kılan diğer yanlar. Ön kamera ise önceki modellere göre daha büyük bir görüntü algılayıcıya sahip 2.1 megapiksel kamera yer alıyor.


LG yeni ürünü G3 de güvenlik boyutunda da işi sıkı tutmuş. G3 kullanıcıların telefonlarını bir dizi yöntemle kilitlemelerine olanak sağlayan Knock Code ile birlikte geliyor. Kullanıcı telefonda yer alan dosyaların güvenliğini değiştirebiliyor veya özel olarak düzenleyebiliyor. Ayrıca G3 sahipleri Kill Switch modu ile telefonlarını uzaktan silme ve kilitleme imkanına da sahipler.
G3 ün fiziksel tasarımı önceki versiyon alan G2 ile benzerlik gösteriyor. Renk tasarımı konusunda ise G2 den daha iyileştirilmiş bir durumda olduğunu söylemek mümkün. G3 ün arka yüzeyi parmak izi bırakmayan metal bir yüzeye sahip.
LG G3 ile birlikte kullanıcı ara yüzünü de yenilemiş. Simgelerin dokuları yeni ara yüz ile birlikte artık daha düz, ayrıca LG telefonun dış rengi ile içeriğin rengini daha fazla uyumlu hale getirmiş durumda. Telefonun renk seçenekleri ise şu şekilde; metalik siyah, ipek beyaz, parlak altın, ay moru ve şarap kırmızısı.
G3 ekran klavyesi bazı yenilikler içeriyor; LG geliştirilen yeni “akıllı” klavye modu sayesinde zamanla bireyin yazı alışkanlıklarına adapte olduğunu söylüyor. Kullanıcılar ayrıca yazma deneyimini geliştirmek adına klavye lokasyonunda değişikliğe de gidebiliyorlar.
LG G3 ile Google Now ve Microsoft Cortana’ya cevap olarak Smart Notices (Akıllı Uyarılar) özelliğini sunuyor. LG ses etkileşimini vurgulama yoluyla bildirim alma vb. Gibi seçeneklerle rakiplerine bu alanda savaş açmış durumda. G3 cevapsız çağrıları sesli olarak kullanıcıya hatırlatabiliyor. Ayrıca kullanıma bağlı artan hafıza kullanımları konusunda da kullanıcıya uyarılar vermesi başka bir + nokta.

LG G3 Android 4.4.2 KitKat yüklü geliyor.
G3 çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemcili ve 2GB RAM seçeneği ile geliyor.
Aynı zamanda 802.11ac Wi-Fi desteği yanı sıra Bluetooth Smart Ready özelliklerine de sahip.
G3 16 GB dahili hafızaya sahip ancak G2 den farklı olarak kullanıcılar microSD desteği ile hafızayı arttırabilir.
LG G3 28 Mayısta G.Kore’den başlayarak 170 farklı ülkede şatışa çıkacak.

Önceki İçerikNokia Lumia Kalan Şarjı Yüzde Gösterme
Sonraki İçerikİos 7 Otomatik Kilit İptal Etme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz