iTunes Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

1
4282

iTunes Nedir
Apple firmasının cihazları için 2001 yılında çıkarmış olduğu yardımcı bir yazılımdır.Bu yazılımı ister Windows,istersenizde Mac bilgisayarlar üzerinden kullanarak Apple marka cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz.Apple firmasının bu alanda kullandığı ve tavsiye ettiği tek yazılımdır.Örnek olarak bir İphone cihaza yazılım atmak isterseniz yada yedeklemek isterseniz basit bir şekilde işlemlerinizi yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

İTunes Ne İşe Yarar?
Tüm Apple kullanıcılarının en çok kullandığı farklı bir programdır.Dediğimiz gibi isterse Windows,ister Mac bilgisayarlar üzerinde kolayca kullanabilirsiniz.Özellikle İphone ve İpad kullanıcıları için vazgeçilmez bir programdır.Sadece cihazları kontrol etmek değil aynı zamanda müzik dinleyebilir,video izleyebilirsiniz.Tabi cihazınıza bakım yapabilir ve gerekli yazılımları istediğiniz gibi yükleyebilir yada silebilirsiniz.Kısacası Apple cihazlar için İtunes vazgeçilmez bir yazılımdır.İtunes İphone ve İpod cihazların işlemleriniz kolay ve basit bir hale getiriyor.Tabi sadece bu saydığımız özelliklerin dışında daha birçok özelliği bulunmaktadır.Aynı zamanda cihazınızda bulunan tüm uygulamaları ve oyunları basit bir şekilde internet bağlantısı ile güncelleyebilirsiniz.

Diğer bir özelliği ise İtunes üzerinden Cdler oluşturabilir ve bu oluşturduğunuz Cdleri istediğiniz ortamda paylaşabilirsiniz.Bu özelliğinede İMix olarak tanımlanmaktadır. İMix ile yapılan bu işlem sayesinde paylaşımda bulunduğunuz şarkılara beğeni alabilirsiniz ve oy verebilirsiniz.Ayrıca program sayesinde yine farklı radyo programları da dinlemek mümkündür.

Nasıl Kullanılır?
İtunes programı ücretsiz bir programdır.Programı güvenilir bir şekilde indirmek gerekmektedir ve bu işlemi Apple resmi sitesinden yapmalısınızı.Programı bilgisayarınıza indirdikten sonra ise bilgisayarınıza kurunuz ve data kablosu ile cihazınıza bağlayınız.

itunes_nasil_kullanilir

Önceki İçerikTablet Üzerinden Televizyon Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikAkıllı Telefonun Pil Ömrü Nasıl Arttırılabilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz