iPhone ve İpad’ler Nasıl Sıfırlar

0
1127

Her kullanıcı kullanmata olduğu cihazlardan en büyük beklentisi performans ve dayanıklılıktır.Özellikle günümüzde en çok kullanılan cihazlar arasında bulunan akıllı telefonlar ve tabletler için bu daha önemlidir diyebiliriz ama belirli zamandan sonra bu cihazlarında performansları düşebilir yada yavaşlamalar olabilir.Bu gibi durumlarda ise performansı arttırmak için cihazlarımızı sıfırlamak yada yazılım atmamız gerekebilir.Bu konumuzda ise İpad yada İphone model cihazlarımızı fabrika ayarlarına nasıl döndürebiliriz.Eğer sizde cihazınızda performans düşüklüğü yaşıyorsanız bu yazımızı okumanızda fayda var diyebiliriz.

Not : Bu işleme başlamadan önce cihazınızda bulunan bilgilerinizi yedeklemelisiniz.Bu işlemi en basit şekilde itunes programı ile yapabilirsiniz.

İphone yada İpad cihazınızı yedekleyiniz
Sıfırlama yapmadan önce yapılması gereken en önemli işlem yedekleme işlemidir.Eğer mümkünse yani cihazınızda çökme durumu olmadıysa ve açılıyorsa mutlaka İtunes ise yedeklemesini yapmalısınız.Tabi sıfırlama öncesi değil belirli aralıklarda yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

iphone-ipad-yedekleme

İphone yada İpad cihazımızı bilgisayar bağlıyoruz ve İtunes programını aıyoruz.Daha sonra ise yukarıdaki görselde olduğu gibi “Otomatik Olarak Yedekle” veya “Elle Yedekle ve Geri Yükle” seçeneklerinden birisini seçmeliyiz. Siz “Otomatik Olarak Yedekle” dediğiniz zaman ise bilgisayarınıza telefonunuz ne zaman bağlarsanız otomatik yedekleme işlemi başlayacaktır.Eğer yedek aldıysanız “Elle Yedekle ve Geri Yükle” seçeneği ve “Yedeklemeyi Geri Yükle” ile bilgisayarınızda olan bir yedeği telefonunuza yada tabletinize geri yükleyecektir.

Not : Bu işleme başlamadan önce cihazınızda bulunan bilgilerinizi yedeklemelisiniz.Bu işlemi en basit şekilde itunes programı ile yapabilirsiniz.

iphone-fabrika-ayarlari

Eğer cihazınızın bir yedeği varsa telefon üzerinden de bir sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil yaparak sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

Önceki İçerik4.5G Nedir-4.5G Hakkında Bilgiler
Sonraki İçerikInstagramda Geçici Olarak Engellendin Sorunu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz