iPhone Nasıl Daha Hızlı Şarj Edilir?

0
1742

iphone-hızlı-şarj-etme-yolları
Akıllı telefonlar günlük hayatlarımız en ayrılmaz parçaları haline gelmiş durumda geçtiğimiz son 5 yıllık süreçte. Elimizden düşürmediğimiz bu küçültülmüş uzay mekikleri için gündelik zamanımızın bir çoğunu harcamaktan da asla çekinmiyoruz.

Akıllı telefonların şarj ve batarya ömürlerinin teknoloji ile ters orantılı olarak azalması veya uzun süreli olmayışı ise dünya genelinde en çok şikayet edilen ve sabırsızlık gösterilen alanların başında geliyor.
Burada sizlere iPhone akıllı telefonunuzun batarya ömrünü ve şarj olma süresini hızlandırmayı amaçlayan birkaç önemli noktaya değineceğiz. Ancak ne yazık ki bu konuda sır olarak tanımlanabilecek bir şey yok. Sadece birkaç küçük detay telefon kullanımınızı ve şarj ömrünüzü uzatabilir. Aşağıdaki detaylara göz atmanız yeterli.

1.Kapatın
Eğer iPhone’nuzun daha hızlı şarj olmasını istiyorsanız önerilen uygulamalarınızı kapatın. Böylece telefonunuz şarj olurken bu uygulamalar extra olarak şarjınızı tüketmez bu da size daha hızlı bir şarj imkanı sağlar.
Eğer güç (kapama / açma) düğmesi ile uğraşmak istemiyorsanız telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz. Bu telefonunuzu operatörlere bağlanma durumundaki güç tüketiminden kurtarır. Ayrıca wi-fi bağlantınızı açık hale getirerek iletişim olanağınızı aktif hale getirip haberleşmeye devam edebilirsiniz.
Ve son olarak telefonunuz şarj olurken kullanmamaya özen gösterin. Telefonunuzun ekranını kapatın ve uyku moduna alarak iletişime bir süreliğine ara verin.

2.Duvar Şarjı Kullanın
iPhone cihazınız duvara veya dışarı olarak adlandırılabilecek platformlardan şarj olurken USB tarzı alternatiflerden daha hızlı şarj olur. Apple’ın bu konudaki resmi tavsiyesi; “şarj için adaptörünüzü direkt olarak bir prize bağlayın ve USB şarj alternatifinden olabildiğince kaçının” şeklinde.

3.Telefonunuzu Soğuk Tutun
Batarya ömrünüzü uzatmak ve şarj süresini kısaltmak için gerekli olan sıcaklığı biliyor musunuz?
Apple bu konuda “ısı bataryanın performansını en bozacak şeydir” ve bataryanızı torpido gözü dahil olmak üzere direkt güneş ışığından, sıcak araba ortamından uzak tutulması gerektiğine değiniyor. Ayrıca bazı durumlarda iPhone cihazınız şarj sırasında ısınmaktadır ki bu bir sorun olduğuna işaret eder. Bunun için cihazınızı hemen şarj edilen noktadan çekmeli ve başka bir noktaya almalısınız. Tavsiye edilen sıcaklık seviyesi ise cihazınızın oda sıcaklığında kullanılmasıdır.

4.USB Şarjı Hızlandırma
Eğer USB şarj seçeneği sizin için tek şarj etme yolu ise bu süreci hızlandıracak birkaç nokta mevcut. iPhone cihazınızın USB ile bağlantılı olarak hızlı şarrj olmasını istiyorsanız senkronize olma durumlarını kapatmanız öncelikli adım olacaktır ki bu noktanın açık olması şarj sürenizin daha fazla uzamasına neden olmaktadır. Ayrıca USB ile şarj ederken PC ortamına herhangi başka bir USB cihazının bağlı olmamasına dikkat edilmelidir. Ki enerji diğer portlara bölünmesin ve yalnızca iPhone cihazın takılı olduğu noktaya gönderilsin.
PC’den USB ile şarj olan bir durumda PC’nin uyku moduna veya dengeli enerji tüketimi modlarından herhangi birisine geçmesine izin vermemelisiniz. Bu seçenekler şarj olma süresini %100 arttırmaktadır.

5.Batarya Bakımı
Son adım olarak Apple, iPhone cihazınızın bataryasını korumak için bazı öneriler sunmakta.
Tercih edilen lityum temelli batarya uygun bakımı için batarya içindeki elektronları haraketli tutmak önemlidir. Cihazınızın ayda en az bir şarj döngüsüne geçmesinden emin olun. Bunun için ayda bir defa en az olmak üzere bataryanızı tam boşaltıp ondan sonra şarj etmeniz önerilen yoldur.

Önceki İçerikÜcretsiz Soru Cevap Scripti Question2Answer
Sonraki İçerikNokia Lumia Kalan Şarjı Yüzde Gösterme
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz