İphone amel defteri uygulaması indir

0
1917

Cep telefonları için hazırlanan “amel defteri uygulaması”nda, kullanıcıya “Bugün Allah rızası için ne yaptın” sorusu yöneltiliyor, kullanıcı günlük ibadetlerin yüzde kaçını yaptığını da öğrenebiliyor.

Sağlık sektöründe çalışan üç arkadaş, yoğun iş temposundan, namaz vakitlerini kaçırmamak için cep telefonları için “ezan vakitleri” uygulaması geliştirdi.

Proje sorumlusu Melih Kaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programlarında, “ezan vakit hatırlatıcısı, İslami kütüphane, online hatim paylaşımı, kıble yönü, yakın cami bulucu, Kabe canlı” gibi bölümlerin bulunduğunu, ancak diğer uygulamalardan farklı olarak “amel defteri” uygulamasının da yer aldığını söyledi.

Amel defteri uygulamasını, “İki günü eşit olan zarardadır” Hadis-i Şerif’inden yola çıkarak hazırladıklarını ifade eden Kaşlı, uygulamayla kişinin kendini hesaba çektiğini savundu.

Melih Kaşlı, uygulamanın bulunduğu cep telefonunun ekranında, belirlenen saatte, “Bugün Allah rızası için ne yaptın” sorusunun belirdiğini kaydetti.

YAPTIKLARINIZ, LİSTEDEKİ İBADETLERİN YÜZDE KAÇINA DENK GELİYOR

Uygulamada, soruların da alarm zamanının da kullanıcı tarafından değiştirilebildiğini vurgulayan Kaşlı, “Kullanıcıdan, ‘Namazlarımı beş vakit tam kıldım, Kur’an okudum, oruç tuttum, gece namazı kıldım, nafile namazı kıldım, kurban kestim, zekat verdim, sadaka verdim, annemi babamı ziyaret ettim, annemi babamı aradım, yalan söylemedim, gıybet etmedim, hasta ziyareti yaptım, bir yetimi doyurdum, bir fakire yardım ettim, akraba ziyareti yaptım, evrad okudum” sorularına cevap vermesi isteniyor” dedi.

İşaretlenen amellerin, listedeki ibadetlerin yüzde kaçına denk geldiğinin telefon ekranında görüldüğünü bildiren Melih Kaşlı, amel defteri uygulamasına olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Kaşlı, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar on binlerce mesaj aldık. Sadece bu program yüzünden akıllı telefon aldığını ifade eden, gecenin hiç beklemediği bir anında ‘Bugün Allah rızası için ne yaptın’ sorusuyla karşılaşınca günün bütün namazlarını hemen kaza eden, anne babasını arayan, yani hemen gün bitmeden Allah rızası için bir şeyler yaptıklarını anlatan kullanıcılarımız var.

Biz, daha iyi kulluk yapabilmede teknolojinin yardımını alabilmek için hazırladığımız programda, bir Müslüman’ın ihtiyacı olabilecek birçok uygulamaya yer verdik.”

Önceki İçerikTeamViewer Kurulumu Resimli Anlatım
Sonraki İçerikLive security platinum nasıl silinir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz