iPhone 6s’te 3D Touch Hassasiyeti Nasıl Ayarlanır?

0
2069

Apple yeni amiral gemisi olan İphone 6S ile birlikte yeni teknolojisi olan 3D Touch teknolojisinide bu cihazlar ile birlikte kullanmaya başladı.Artık bu yeni teknoloji yeni nesil cihazları için standart hale gelecek gibi görünüyor.Ekran teknolojisi olan yeni bir sayfa açan apple bu yeni teknolojisini lansmanında yani İphone 6S ile birlikte kullanıcılarının huzuruna çıkardı.Bu yeni teknolojiyi ise İphone 6S üzerinde yani 3D Touch özelliğini nasıl kullanacağınızı ve ayarlayacağınızı anlatmaya çalışacağız.

3D Touch teknoloji ekrana hafif bir şekilde baskı uyguladığınız zaman karşınıza farklı menüler çıkabiliyor.3D Touch ile üç farklı basınç hassasiyeti ile farklı seçenekler sunan (içerik önizleme, hızlı eylemleri görüntüleme, açılır menülere ulaşma) farklı bir ekran teknolojisidir.Peki ekran ne kadar basınç uygularsak yani basma hassasiyetini nasıl ayarlarsak işlem yapabiliyoruz onu görelim..Eğer İphone 6S bir cihaza sahipseniz bu hassasiyet durumunu ayarlayabiliyorsunuz.

3D Touch dokunma hassasiyetini ayarlamak için Ayarlar – Genel – Erişilebilirlik yolunu izliyor ve alta inerek 3D Touch’ı buluyorsunuz.

iphone6s_3d_touch_ayarlari

3D Touch Hassasiyeti bölümünde Hafif, Orta ve Sert seçeneği karşınıza çıkıyor. Hafif seçeneğine getirirseniz ekran oldukça duyarlı hale geliyor.

apple_iphone6s_3d_touch

Bu ayarları kullanmak sizin elinizde yani isterseniz cihazınızda bulunan bu özelliği 3D Touch özelliğini kapatabiliyorsunuz.

Önceki İçerikİphone 6 ve İphone 6S Karşılaştırma
Sonraki İçerikiPhone 6S Plus ve Samsung Galaxy Note 5 Karşılaştırması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz