iPhone 5 ve Galaxy S3 Karşılaştırması

0
930

İşlemci ve RAM

Apple iPhone 5′te ARM Cortex A-15 tabanlı çift çekirdekli A6 işlemcisi kullanıyor. Ancak şimdilik işlemci frekansı ve kullanılan RAM hakkında bir bilgi yok. Apple, donanım özelliklerini tanıtımlarda öne çıkarmayı pek sevmiyor olmalı. Galaxy S3′te ise dört çekirdekli Qualcomm S4 işlemcisinin (1,4 GHz) ve 1 GB RAM bulunduğunu belirtelim. Galaxy S3′teki işlemci oldukça güçlü ancak iPhone 5 hakkında kesin bilgilere sahip olmadığımız için burada bir sonuç belirleyemiyoruz.

Depolama

Burada karşılaştırma yapmak biraz daha kolay. iPhone 5 en fazla 64 GB depolama seçeneğiyle gelirken, Galaxy S3 32 GB dahili ve 64 GB’ kadar destekli microSD kart girişi ile geliyor. iPhone 5 kullanıcılarının birçoğunun 16 GB’lık versiyonu tercih ettiğini düşünürsek SD kart desteği daha da önem kazanıyor ve Galaxy S3 burada bir adım öne çıkıyor.

Bağlanabilirlik

Bluetooth 4.0, aGPS, GLONASS, WiFi her iki telefonda da bulunan özellikler. İki telefon da LTE ve HSPA+ desteği sunuyor.

Farklara gelecek olursak; iPhone 5′te NFC desteği bulunmuyorken Galaxy S3′te bulunuyor. Ayrıca iPhone’da bulunmayan DLNA desteği ve HDMI çıkışı yine Galaxy S3′te yer alan artılardan bazıları.

Boyut ve ağırlık

Burada yine seçim kullanıcılara kalıyor. Galaxy S3 hem boyut olarak iPhone 5′ten daha büyük, hem de ağırlık olarak daha ağır. (112 gram – 133 gram)

Kamera

Her iki telefonda da 8 MP kamera bulunuyor. Apple, iPhone 5 ile çekilen birkaç fotoğraf yayınlandı ve bu fotoğraflar oldukça kaliteli. iPhone’in kamerasındaki geliştirmelerden bazıları video çekerken fotoğraf çekebilme özelliği ve çoğu Android telefonda bulunan panaroma modu. iPhone 5 ile çekilen fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Ancak burada da kesin bir galip belirlemek için iPhone 5 ile Galaxy S3′ün aynı koşullarda çektiği fotoğrafları karşılaştırmak gerekiyor. Ama iki kameranın da kalitesinin oldukça yüksek olduğunu tekrar belirtelim.

İşletim sistemi ve uygulamalar

Apple, iPhone 5 ile birlikte yeni işletim sistemi iOS 6′yı da tanıttı. iOS 6′da görsel olarak pek bir yenilik bulunmasa da iOS’un akıcılığını ve ne kadar stabil bir işletim sistemi olduğunu biliyoruz. Ancak stabil olmasının yanında getirdiği eksiler de var. Bunlardan en önemlisi kişiselleştirme seçeneklerinin çok az olması. Tabi bu jailbreaksiz iPhone’lar için geçerli. Android’de ise durum biraz daha farklı. Android, kullanıcılara iOS’a göre daha fazla özgürlük veriyor. Ancak Android, iOS kadar stabil bir işletim sistemi değil.

Apple’ın uygulama mağazası alanında lider konumda. En fazla seçeneğin AppStore’da olduğu kesin. Ancak Android’in marketi olan GooglePlay de son derece hızlı gelişmekte. Gün geçtikçe daha fazla uygulama yer almakta. Ama uygulama desteği olarak iPhone’u galip gösterebiliriz.

Kaynak

iPhone 5 ve Galaxy S3 karşılaştırması: Hangisi daha iyi?

Önceki İçerikFacebook ve Twitterda İphone 5 Geyikleri
Sonraki İçerikYeni Bmw 3.16 Resimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz