iPhone 5 hakkında bilmeniz gereken herşey

0
1282

iPhone 5 ile birlikte en çok merak edilen bir diğer nokta da iPhone ve iPad’lerin işletim sistemi olan iOS. iOS 5 hakkında da birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken bu dedikoduların yoğunlaştığı nokta multitasking, yani birden çok görevi aynı anda yapabilmesi. Birçok uygulamanın aynı anda açık olmasına imkan verebilecek olan bu özellik için yeni iPhone’un performansında da bir artış olması bekleniyor.

6 Haziran’da WWDC’da Apple’ın iOS 5 ve iPhone 5’i beraber açıklaması da muhtemel görünüyor.

Amerika’nın en büyük GSM firmaları olan AT&T ve Verizon, iPhone için büyük bir rekabet içerisindeler. Ancak bu durum bir takım kafa karışıklıklarına da sebep oldu. Verizon imzasıyla piyasaya çıkan iPhone 4’ün tek farkı Verizon’un kullandığı farklı bir kablosuz teknolojiye sahip olmasıydı. iPhone 5’in ise tasarımının iPhone 4’ten farklı olması bekleniyor.

Çin kaynaklı haberlere göre iPhone 5’in iPhone 4’ten en büyük donanımsal farkı eski Infineon çipset yerine kullanılacak olan Qualcomm çipseti olacak. Aynı zamanda iPad 2’de kullanılan A5 işlemcisinin yeni durağı da iPhone 5 olacak.

Bunun dışında yeni bir anten, 1.2 GHz işlemci ve eski 3.5” ekranın yerini alacak olan 4” bir ekran. Daha geniş ekranda aynı zamanda daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek DPI’a iPhone 5’in ulaşması da olası.

Diğer kaynaklara göre ise iPhone 5, çift çekirdekli bir işlemciye sahip olacak. Ayrıca Apple’ın öncelikli hedefleri arasında da pil ömrünü uzatmak ve daha iyi bir performans bulunuyor. Bunların yanı sıra iPhone 5 çift çekirdekli GPU desteğiyle grafik konusunda büyük bir atılım yapacak ve 1080p görüntüleri mümkün kılacak.

iPhone 5’in tıpkı iPad 2 gibi ekstra bir aparat ile 1080p kalitesinde videoları oynatabilmesi de yüksek ihtimal.

Önceki İçerikJust Cause 2 Immortal 2 Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikThe First Templar Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz