İos 7 Batarya Ömrünü Uzatmanın 7 Yolu

0
1148

apple_ios7_concept_videosu
Son teknoloji mobil cihazlar birbiri ardına gelirken cihazınızın batarya ömrünü dolasıyla kullanım imkanını arttırmak en önemli sorunlardan birisi haline gelmiş durumda. Biz bugün burada sadece bir kaç küçük adımda batarya ömrünü uzatmanın yollarını payşacağız.
1. Yenileme yapan Arka Plan uygulamalar
Belki de iOS 7 için bataryayı en hızlı tüketen uygulama olarak arka planda çalışan, Wi-Fi yada mobil ağları kullnarak güncelleme yapan ve sürekli “on” (açık) modda olan uygulamaları suçlu ilan edebiliriz. Bu özelliği devre dışı bırakmak için, Ayarlar> Genel> Arka Plan Uygulaması “Yenile” ziyaret edin. Burada, uygulamalrın tüm işlevini kapatabilirsiniz ya da sadece “otomatik olarak yenileme” seçeneğini devre dışı bırakın.
BackgroundApp-640x359
2. Yer-İzleme Uygulamaları
Google Maps’ten Twitter’a hatta iOS camera dahil bir çok uygulama sürekli olarak sizin lokasyon-yer bilgilerinizi güncel tutar. Günceller. Konum Servislerini tamamen (Ayarlar> Gizlilik> Yer Hizmetleri) kapatabilir veya belirli uygulamaları birer birer devre dışı bırakabilirsiniz. Daha da fazlası var; ayrıca “Popüler Yakın Yerler” ve “Sık Ziyaret Edilen Yerler” gibi uygulamaları devre dışı bırakarak batarya kullanım ömrünü rahatlıkla arttırabilirsiniz.
3. Parallax – Hareketli Duvar Kağıtları
Apple’ın yeni geliştirdiği bu özellik ile birlikte duvar kağıtlarınız hareket eden bir özellik kazanmakla birlikte bu uygulama aynı zamanda batarya tüketimini en hızlı hale getiren sorunların başında yer alıyor. Zaten bir çok insan bu tür 1 özelliği rahatsız edici bulduğu için bunu kapatmanızda herhangi bir zarar yok. Bunu yapmak için, Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik’i ziyaret edin ve “Hareket azaltma” nın üzerine tıklayıp bunu açık konuma geitrin.

ReduceMotion-640x359
4. Otamatik Güncelleme
iOS 7 birçok uygulamanın App Store ziyaret edilmeden indirilip güncellemesine izin veriyor. Akıllıca bir tercih ama kesinlikle istemeyeceğiniz bir şey varsa bu batarayanız bitmek üzereyken bir uygulamanın güncelleme yapıyor oluşudur. bu özelliği devre dışı bırakmak için Ayarlar > iTunes > Apple Store için kontrol etmeden güncelleme yapma seçeneğini devre dışı bırakın.
5. AirDrop’ı Kapatın
AirDrop bulut üzerinden diğer kullanıcılarla dosya paylaşımı yapmanıza imkan tanır. Ancak bu özelliğe ihtiyacınız olmadığı zaman kendinize bir iyilik yapın ve kapatın.
6.Parlaklığı Azaltın
Parlaklığı gerekli ve azami seviyede kullanmak bir çok mobil cihazda batarya ömrünü büyük ölçüde arttırmakla birlikte iOS 7 bunun dışında değildir. Ayarlar> Duvar Kağıtları & Parlaklık ve Otomatik Parlaklık devre dışı bırakın ve manuel ayarı azaltın.
7. Spotlight (Apple’ın dahili arama işlevselliği)
Spotlight’a şu anda herhangi bir ekrandan anında erişim sağlayabiliyorsunuz ama bu batarya ömrünüzü malesef öldürüyor. Ayarlar> Genel> Spotlight Arama yı devre dışı bırakın. Ve kısaca ihtiyacınız olmayan uygulamaları “off” konumuna getirin ve mobil cihazınızdan maksimum kullanım sağlayın….

Spotlight

Önceki İçerikPTT Sözleşmeli Personel Alım İlanı
Sonraki İçerikNokia Lumia Sıfırlama Nasıl Yapılır?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz