Google Play Store’da olmayan uygulamalar nasıl kurulur?

0
1978

Android-Market-Google-Play
Bildiğiniz gibi piyasda en çok kullanılan akıllı telefonların başında android cihazlar gelmektedir.İşletim sistemi ios gibi olmadığı için yazılım hataları da fazla olmaktadır.Bu gibi durumlarda ise kullandığınız uygulamaların silinmesi yada çalışmamasıda artmaktadır.Silinen uygulamalar içinde kullandığınız uygulamanın apk uzantılı setup dosyasını indirip telefonunuza tekrar kurmanız gerekmektedir.

Bu uygulamalardan en çok hata vereni yada silinen kaybolan uygulama Google Play Store olarak bilinmektedir.Google Play Store telefonunuz için uygulama,oyun vb yazılımları indirebileceğiniz bir yerdir.

İlk olarak telefonumuzu bu duruma ayarlamamız gerekmektedir.Yani dışardan gelen apk yazılımlar için telefonumuzda bazı izinlerin verilmesi gerekmektedir.Bu izinler için Android 4.0 yada üstü yazılımlar olması gerekmektedir.Daha sonra ise Ayarlar menüsüne gidin ve Bilinmeyen kaynakları seçiniz.Bu durum sizin dışardan uygulama yüklemeniz için olanak sağlayaktır.

google-play-apk-kurmak

Daha eski Android versiyonları ile çalışan bir cihaza sahipseniz, Ayarlar’a gidip, Uygulamalar seçeneğini açın ve Bilinmeyen kaynakları seçip, açılan pencerede Tamam deyin.

Daha sonra yapacağınız iş ise güvenilir bir yerden apk uzantılı dosyayı indirmek ve telefonunuza yüklemek olacaktır.

Önceki İçerikSamsung Galaxy Note 4 İnternet Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikMobil Kaza Tutanağı Android Uygulaması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz