Galaxy S6 Edge Plus’da Yaşanan Sorunlar

2
3482

Samsung her yıl olduğu gibi bu yılda amiral gemisi olarak yeni bir cihaz çıkardı.Tabi bu cihaz diğer cihazlara göre biraz daha farklı bir tasarımı var.Kavisli bir ekrana sahip olmasının dışında kullanıcılarının istediği daha büyük ve uzun giden bir bataryaya sahip olmasıydı.amsung Galaxy S6 Edge Plus 5.7 inçlik AMOLED ekranı, 4GB RAM’i, 2.1GHz hızda çalışan Cortex A57 ve 1.5GHz hızda çalışan Cortex A53 çekirdekten oluşan Exynos 7420 işlemcisi ile “rüya” gibi bir cihazdı.Cihaz çıktıktan sonra ise satın alan kullanıcılar cihaz üzerinde bazı sıkıntılar yaşamaya başladı.Bizde bu sıkıntıları konumuz içinde topladık ve çözüm sunmaya çalıştık.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Teknik Özellikleri
-İşletim Sistemi : Android 5.1.1
-Ekran: 5.7-inç (2560×1440) SAMOLED
-PPI: 518 (inç başına düşen piksel sayısı)
-Ebat: 154.4 x 75.8 x 6.9 mm
-Ağırlık: 153 gr
-Yongaseti: Samsung Exynos 7420
-İşlemci: 4+4 çekirdek (1.5GHz Cortex A53+2.1GHz CortexA57)
-GPU: Mali-T760MP8
-Dâhili Hafıza: 32/64GB (UFS 2.0)
-RAM: 4GB LPDDR4
-16MP (Sony IMX240 sensör, F1.9, 1.12 μm piksel boyutu, OIS, LED Flaş, 4K kayıt (2160@30fps)
-5MP (F1.9, 1080p, 120 derece geniş açı)
-Bağlantılar: 3G/4G, Wi-Fi ac, BT 4.2,GPS, NFC, mUSB v2.0
-Batarya: 3000mAh bütünleşik (hızlı şarj)
-Ekstralar: Parmak izi okuyucusu

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Menü tuşu çalışmıyor
Eğer samsung galaxy s6 edge plus cihazınızda menü butonuna tepki vermiyorsa “Geri” yani “Back” tuşunu uzun süre basılı tutmak faydalı olabiliyor. Uygulama güncellemeleri bir işe yaramıyorsa Ayarlar/Erişebilirlik/Beceriler sekmesini takip ederek Menü Asistanı seçeneğini kullanarak Düzenle sekmesinden elle ayar yapmak mümkün olabiliyor.

Samsung Galaxy S6 Plus hızlı şarj çalışmıyor
Galaxy S6 Edge Plus hızlı şarj teknolojisi ile çıktı.Cihaz 90 dakika içerisinde tamamen şarj edilebiliyor.Bu durum şarj kablosunun oluşturduğu bir sıkıntı olarak görülüyor yani şarj kablosunu orijinal bir kablo ile değiştirmek sorunu ortadan çözecektir.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus internete bağlanmıyor
Wi-Fi routerlar 2.4 GHz ve 5 GHz bantları destekliyorsa bu sorun yaşanabiliyor. Gelişmiş ayarlar menüsünden Wi-Fi seçeneğini bularak Otomatik opsiyonunu 2.4 GHz olarak değiştirirseniz sorunu çözüyorsunuz.
Wi-Fi’a hiç bağlanamıyorsanız hem cihazınızı hem de modeminizi kapatarak 30 saniye kadar bekleyin. Daha sonra ikisini de öce cihaz sonra modem sırasıyla açıp yeniden deneyin.
Ayarlar menüsünden Power Saving (güç koruma) ayarının açık olmadığını kontrol edin.
Wi-Fi bağlantınıza birden çok cihaz bağlanıyorsa da bu sorunu yaşıyor olmanız mümkün. Kontrol edin.

Önceki İçerikİphone 6S ve İphone 6S Plus Güncelleme Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikiPhone ve iPad için iOS 9.1 Yazılım Güncellemesi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

  1. güzel telefon ama en büyük sıkıntısıda güneşli bir havada ekran altında izler var sanki ekrana su girmişte leke bırakmış gibi. nerden biliyorsun diyecekseniz ilk aldığım edgeplus ekran sorunluydu florans ışığında sorun belli deyil ama gün ışığına çıkınca sorun belli oluyordu ücret iadesi aldım ve yine aynı telefonu aldım edge plus ama ne hikmetse aynı sorun ondada vardı. tek bu deyil uygulama açıkken kendiliğinden tuş kilidine giriyordu bazen
    not beş aldım uygulamada aynı sorunu yaşadım. s7 yi bekliyorum onuda alıcam hele bakim ondada sorun olacakmı

  2. Bende 2 haftadir kullaniyorum s6 edge plus ve sarj konusunda sıkıntı yasiyorum aksamları uyurken telefonumun sarji dolu olmasina ragmen sabah kalktigimda %10 15 lerde ve bazende kapali oluyp telefon interneti kapatip guc tasarrufu moduna almama ragmen sarji kendiliginden gidiyor eger bir cozumunu bilen varsa yardimci olursa sevinirim yoksa telefon guzel bi telefon sevdim ama sarj sorunu kotu oluyo…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz