Bu İmei numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir

6
12295

Bu İmei numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir
Eğer cihazınıza böyle bir uyarı yada mesaj geldiyse cihazınızın imei numarası kötü niyetli kişilerin eline geçmiş ve farklı bir telefona klonlanmış demektir.Bu durum kullanıcıyı bir hayli sıkıntıya sokmaktadır.Sonuçta büyük paralar süper cihazlar alıyorsunuz ve başkaları bu durumu kendi emelleri için kullanmaktadır.

Peki bu işlem nasıl oluyorda cihazınızın imei başkaları tarafından klonlanabiliyor.Bir kaç cihaz ve yazılım ile bu işlem yapılabiliyor.Bu durumlar için önlem alabilirsiniz.İlk olarak cihazınızın imei numarasını kimseye göstemeyiniz ve cihazla beraber aldığınız kutusu evrağını ve özellikle garanti ve faturasını atmayınız.

İmei kapanma durumundan kısmen kurtulabilirsiniz.Cihazın faturası ile birlikte nereden aldıysanız oraya başvuru yapınız ve üretici firmaya gönderilmesini ricada bulununuz.Burada satıcı firmanın hiçbir sucu yoktur.Bu sorun tamamıyla üretici firmaya aittir.Daha sonra başvurunuz kabul olursa tek numara ile cihaz kullanıma açılacaktır.

Tek numara : Sadece sizin belirlediğiniz bir numara ile cihazı kullanabilirsiniz.

kayıt dışı cihazları ise btk sitesinde sorgulama yapabilirsiniz.

Önceki İçerikWordPress 3.5.1 yayında
Sonraki İçerikHattımda Kaç Lira Kaldığını Nasıl Öğrenebilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

6 YORUMLAR

  1. Ben cihazı 5 aydır kullanıyorum
    Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir yazılıyor sorgulatığımda bır sıkıntı yok kullanıyorum kapanır mı ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz