Apple Siri Nedir?Siri Nasıl Kullanılır?

0
4304

Apple, iPhone 4S ile birlikte aslında mobil dünya adına fazlasıyla önem taşıyan yeni bir hizmetin de duyurusunu yaptı. Bahsettiğimiz Apple yeniliğinin adı “Siri”. Apple’ın Nisan 2010’da satın aldığı dijital kişisel asistanlık çözümleri geliştiren bir şirket olan Siri, iOS 5 ile birlikte Apple’ın mobil cihazlarına başarılı bir şekilde entegre edilmiş oldu.

“Dijital Kişisel Asistanlık” şeklinde tanımladığımız Siri tam olarak ne işe yarıyor? Özellikleri neler? Daha da önemlisi ise hayatımızı nasıl kolaylaştıracak? Şimdi gelin Apple’ın yeni hizmeti Siri’nin detaylarına birlikte göz atalım.

Siri temelde, telefonunuza konuşarak hükmetmenize olanak tanıyan bir servis. Bu yönüyle Google Voice’e rakip olarak gelmiş bir Apple yeniliği şeklinde de tanımlayabileceğimiz Siri’nin aslında Google Voice’un şimdilik bir değil birkaç adım önüne geçmiş gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

Siri’yi kullanarak, telefonunuzun mesaj göndermesini sağlayabilir, iPhone’u elinize almaya gerek kalmadan arama yapabilir hatta telefonunuzun sizin için internette istediğiniz bir konu hakkında araştırma yapmasını sağlayabilirsiniz. Elbette ki Siri’nin yetenekleri bunlarla da sınırlı değil. Gelin şimdi Siri’nin detaylarına inelim.

Siri sayesinde iPhone’unuz ne dediğinizi anlayacak ve buna göre çeşitli komutlar üretebilecek. Örneğin eve geç kalacağınızı iletmek istediğinizde telefonunuza bu yönde bir komut verebilir ve ekstra olarak mesaj yazmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu sayede özellikle araç kullanırken mesaj göndermek tehlikeli bir uğraş olmaktan çıkmış oluyor.

Siri sadece ona verdiğiniz komutları yerine getirmekle yetinmiyor. Aynı zamanda söylediklerinizden aslında ne istediğinizi de çıkarmaya çalışıyor ve doğrultuda çeşitli eylemler gerçekleştirebiliyor. Örneğin telefonunuza “Tam da denize nazır bir mekanda balık yeme havamdayım.” gibi bir söylemde bulunduğunuz takdirde Siri hemen internete erişerek size en yakın, deniz manzaralı balık restoranlarını listelemeye çalışacaktır.

Çocukluk yıllarlınızı hatırlayın. Anneniz yapmanız geren ancak sürekli unuttuğunuz yahut ihmal ettiğiniz şeyler için bıkıp usanmadan peşinizde koşardı hani… İşte Siri de ebeveyniniz gibi hayatınıza dair her şeyi takip edebilme potansiyeline sahiptir. Siz görevlerini ona söyleyin ve tüm kontrolü ona bırakın. Hafta ortasında diş doktorunuz ile randevunuz mu var ya da gün içersinde unutmamanız gereken önemli işler…

Endişe etmeyin Siri hepsini dakik bir şekilde size hatırlatacak hatta halledilmesi gereken bir iş varsa da halledilecektir. Yapılması gereken iş deyince kastettiğimiz kısa mesaj gönder, taksi çağır, hava durum raporunu al, mail gönder gibi şeyler tabi ki.

Temelde böyle bir yenilik olan Siri, elbette ki ilerleyen günlerde daha da geliştirilecektir. Bu hali bile heyecan verici olan yazılıma dair en büyük beklenti ise dil desteğine dair olacaktır zira Siri şimdilik yalnızca 3 dil desteğine sahip. Bunlar İngilizce, Almanca ve Franızca. Diğer dil desteklerinin ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok ancak bu konuda çok da iyimser olmamakta yarar var gibi görünüyor.

Kaynak : http://www.scroll.com.tr/51943/apple%E2%80%99in-yeni-servisi-siri-nedir-nasil-kullanilir/6/

Önceki İçerikNBA 2K12 Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikFootball Manager 2012 Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz