Apple iOS 9 Duyuruldu

0
936

Apple,geleneksel geliştirici etkinliği WWDC 2015’in herkes tarafından beklenen duyurulardan en önemlisi İOS 9 resmiyet kazandı.Mobil işletim sistemlerinin etkinliği ile birlikte Apple firması İOS9 ile daha akıllı bir telefon yapmaya odaklanıyor diyebiliriz.Özellikle bu işlem için ise Siri’ye önemli güncellemeler getiriyor.İOS 9 açıklamsından sonra ise yeni yazılıma ait özelliklerde açıklanmaya başladı.Özellike asistan uygulaması olan Siri’ye büyük önem veren firma artık Siri için yeni bir özellik eklendi.Siri için artık Proactive olarak adlandırılan bir özelliği bulunuyor.Bu Proactive asistan sayesinde uygulama tavsiyesi sunabiliyor ve günün farklı saatlerinde konuma göre içerik sağlayabiliyor.

Örneğin randevu için ne zaman yola çıkmanız gerektiğini ve trafik durumunu hatırlatıyor ve aynı zaman da İOS cihazınıza kulaklık bağlandığında otomatik olarak şarkı çalmaya başlayabiliyor.İOS 9 ile Spotlight aramaları daha derin bağlantılar kurabiliyor.Ayrıca Spotlight web aramasını açmadan birim dönüştürmeleri yapabiliyor.Ayrıca bu işlemlerin akıllı telefonunuzun üzerinden yapıldığını belirtiyor.Yani verileriniz buluttaki bir sunucuya gönderilmiyor. Apple bu açıdan Google veya Microsoft’tan farklı bir yaklaşım sergilemiş oluyor..

İOS 9 sonbaharda yani yeni cihazı olan İphone 6S’ler piyasaya çıkmadan kullanıcılarına dağıtılacak ve İOS 8 yüklü tüm cihazlar İOS9 yükleyebilecek. Öte yandan Apple kablosuz bağlantı üzerinden yapılacak güncellemelerde gerekli olan boş depolama alanında önemli indirime gidiyor, 4.6 GB’den 1.8 GB’ye düşürüyor.

Önceki İçerikApp Store’da İndirime Sayısı 100 Milyarı Geçti
Sonraki İçerikFacebook Messenger 1 Milyar İndirmeyi Geçti
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz