Android’de Veri Yedekleme ve Kurtarma

0
1281

 

Android cihazlarınızı kullanırken içerisindeki verileri sorun yaşamamak adına yedekleme ihtiyacı duyuyor olabilirsiniz. Telefonunuzun sağlıklı bir biçimde çalışırken alacağınız bir yedeği sizi ilerde yaşanabilecek sorunlardan koruyacaktır. Telefonunuzda yaşadığınız bir sıkıntı sonrası çalışan bu yedeklere ulaşarak en kısa yoldan cihazınızı kurtarıp onlarca liralık servis ücretlerinden de bütçenizi koruyabilirsiniz. Android telefonunuzla yedek alıp tekrar yükleyebileceğiniz birkaç yazılımı tanıtalım.

 

G Cloud Backup

g-cloud-backup

‘G Cloud Backup‘ uygulaması android cihazlarınızda bulunan verilerini yedekleyip güvenli bir ortamda saklayabilmenize olanak sağlar. Uygulama da kullanabileceğiniz 1 gb alan ücretsiz olarak size verilmekte. Uygulama markette üretsiz ve dediğimiz gibi 1 gb alan ile birlikte kullanıma sunulmuş ancak android cihazınızdaki verilerinizin 1 gb üstü olması durumunda küçük bir rakam ödeyerek artı alan satın alabilirsiniz.

Günümüz teknolojisi ile android’in konumuda ortada bu yüzden artık bu tür uygulamalara oldukça fazla ihtiyaç duyuluyor. ‘G Cloud Backup’ uygulamasıd bu ihtiyaca cevap vermek için 1 gb lık ücretsiz alanıyla herkeze açık. Cihazınızda bulunan fotoğraf, video, müzik ve ofis dosyalarınızın yanı sıra tüm uzantılara sahip dosyalarınızı depolayabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için linke tıklayın ->> G Cloud Backup

 

 

ROM Manager

ROM-Manager-for-Android

ROM’larınızın veya cihazınızın yedeklerini alabileceğiniz bir android yazılımıdır. YEdek aldığı gibi telefonunuzun içerisinde mevcut olan ROM’uda (yeterince bilgi sahibiyseniz eğer) bu yazılım sayesinde değiştirebilirsiniz. Bu program ile yapabileceklerinizden bazıları;

* Son ClockWorkMod recovery’lerini flashlayabilir,
* Kullandığınız ROM’un yedeğini alabilir,
* Yedeğini aldığınız ROM’u tekrar flashlayabilir,
* Yüklediğiniz ROM’ları kurabilir ve
* Internet üzerinden beğendiğiniz ROM’ları indirip kurabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için linke tıklayın ->> ROM Manager

Önceki İçerikSms Gönderemiyorum
Sonraki İçerikBios Ayarlarını Nasıl Yapabilirim
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz