Android Telefonlarda Silinmeyen Fotoğraflar Nasıl Silinir

12
78192

Teknolojinin hızlı gelişmesiyle birlikte birçok sistemde kendini geliştirmekte ve farklı durumlar ortaya çıkmaktadır.Bunlardan biri ise Cloud yani bulut sistemler.bulut sistemler çok kullanışlı ve doğru şekilde kullanılırsa faydalı bir sistemdir.Eğer bulut sistemlerde yeniyseniz ve bazı sorunlar yaşabilirsiniz.En büyük tehlikede yeni kullanıcılar için senkronizasyon durumudur.Senkronizasyon telefonunuzda bulunan bilgilerin farklı bağlı olduğunuz yerlere aktarılması olarak tanımlayabiliriz.Yani sizin haberiniz olmadan üye olduğunuz bir sistem resimlerini ve videolarını yedelenmiş olabilir yada aktarılmış olabilir.Bizde sizler için bu durumu nasıl engelleyebilirsiniz ve silinmeyen fotoğrafları nasıl silebilirsiniz onu göstereceğiz.

Senkronizasyon cihazınızda bulunan bilgilerin farklı bir kaynak yani bulut sunucu ile eşitlenmesine olayı olarak tanımlayabiliriz.Yani telefonunuzda yada tabletinizde bulunan bilgilerin bulut sunucular ile eşitlenmesine olayıdır.

Android işletim sistemini kullanan cihazlar eşitlenme yani senkronizasyon sonrasında eklenen fotoğraflar galeriye girdiğinizde silinmiyor.Google+ ile resimlerinizi senkronizasyon olduğunu düşünürsek kaldırmanız için resimlerin asıl kaynağından silinmesi gerekmektedir…

Peki bu sorunu ortadan nasıl kaldırabilir ve tamamen nasıl silebiliriz.

1- İlk olarak Senkronizasyonları kapatmanız gerekmektedir.Ayarlar > Hesaplar > Google+ adımına girin ve galeri senkronizasyonunu kapatın.Aynı şekilde Facebook ve Picasa içinde bulunan Senkronizasyonları kapatınız.

2-Galeri ön belleğini temizleminiz gerekmektedir.Yani Ayarlar > Uygulama yöneticisi > Hepsi işlemleri ile yapabilirsiniz.

Artık listeden yani Galeri’den verisi sil dedikten sonra silmiş olacaksınız ve artık resimler gözükmeyecektir.

Önceki İçerikAndroid Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur
Sonraki İçerikVodafone Modem K3773 ile Turkcell Hat Çalıştırmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

12 YORUMLAR

    • Fotoğraflarınız galerinizde saklanır. Önbellekte fotoğraflarınız aksi olmadıkça bulunmaz. Bilindik uygulamalar kullandığınız sürece sıkıntı yaşamazsınız. Ancak hiçbir temizleme işleminde direkt olarak galeri uygulamasındaki verileri silmeyin her ihtimale karşı.

  1. s3 minide farklı işliyor olay biraz
    ayarlar+dahafazla+kayıtyeri+kullanılan alan+uygulamalar ve fotolarla ilgili bölümlere girip veriyi sil e tıklıyorsunuz. öyle siliyo 😀 hadi kolay gelsin

  2. Telefonum j5 2016 galeride resim silemiyorum. Sil seçeneğine basıyorum samsung cloudtaki geri dönüşüm kutusuna yolluyor ama galerimden silinmiyor.geri dönüşüm kutusuna giriyorum ordan sileyim diyorum hata veriyor ne yapmam lazım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz