Android Telefonlarda Güvenlik Ayarı Nasıl Yapılır

0
3245

android

Apple firmasına ait işletim sisteminin güvenlik acıklarıyla kullanıcıları rahatsız olurken Google firmasının çıkardığı android işletim sisteminde bu durum çok daha az bir seviyeye inmektedir.Yani bildiğiniz gibi son olarak iphone için geliştirilen parmak izi ile açılan telefonu çok kısa bir süre sonra kırıldı ve büyük bir hayal kırıklığı ile kullnıcılarını üzdü.Büyük ihtimal kısa süre sonrada android kullanan cihazlarda parmak izi ile açılan bir model gelebilir.

Android bir cihazınız varsa nasıl bir güvenlik sağlayabiliriz yada neler yapabiliriz.Cihazınızın ayarlar bölümüde güvenlik adında bir bölüm bulunmaktadır.Burda cihazın güvenlik ayarları görülmektedir.Burada nerelere şifre koyulabilir yada kötü bir durum olursa neler yapılabilir ayarlanabilir.

Harici SD Karta Şifre
Bu bölümde cihazın hafızası yetmeyebilir ve SD kart takma imkanınız var ve siz bu karttaki bilgilerinizin görülmesini yani farklı bir cihazda kullanıldığında görülmemesi için bir şifre koyabilirsiniz.

Sim Kart Kilidi
Burda ise kim kartınızı cihaza takıldığında sizin koyduğunuz şifre sayesinde giriş yaparken bu şifreyi soracaktır.

Uygulamları Doğrula
Yüklediğiniz uygulamar işletim sisteminize zarar verebilir bunun için bu bölümü aktif ederseniz yükleme esnasında zarar verebilecek uygulamaları yüklenmesinde sizi uyaracaktır.

Desen Kilidi
Bu bölüm ise ençok kullanılan ve en çok sıkıntı yaşanan bölümdür.Siz cihaz için bir şekil belirleyip kilitleme işlemi yapabilirsiniz.Tabi ufak bir sıkınıtı var eğer siz bu kilidi hatalı bir şekilde sürekli girmeye devam ederseniz format atmanız gerekebilir ve tüm bilgileriniz silinebilir.

Önceki İçerikİphone Sim Kilidi Nasıl Açılır
Sonraki İçerikTurkcell Numaramı Nasıl Değiştirebilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz