Android Telefona Uygulama Yükleme ve Güncelleme

0
1614

Son zamanlarda en çok kullanılan mobile işletim sisteminin android olduğunu neredeyse herkes biliyor ve kullanıcıların büyük bir çoğunluğuda android akıllı telefonları tercih etmektedir.Tabi bu tercihlerden sonra genel olarak her kullanıcının yaptığı işlem ise telefonlarına uygulama ve oyun yüklemek yada yeni çıkan uygulamaları nasıl güncelleyebilirim oluyor.Android işletim sisteminde birçok yöntem ile telefonunuza uygulama yükleyebilirsiniz.

Resmi yükleme olarak Google Play kullanılmaktadır.Yani yasal olarak ve daha sonra ileride bir sıkıntı çekmemek için Google Play Store’dan yükleme yapmalısınız.Burada istediğiniz uygulamayı kolayca bulabilirsiniz.Sadece arama çubuğuna istediğiniz uygulamayı yazmanız yeterli olacaktır.Uygulama ismiylede değil hangi amaç için kullanmak istiyorsanız o şekilde yazabilirsiniz.

google-play-arama-yapmak
Yukarıda gördüğünü gibi Web ortamında bir arama yaptığımız zaman karşınıza tüm sonuçlar çıkmaktadır ve seçtiğiniz kelime ilgili uygulamalar yada oyunlar çıkmaktadır.

google-play-uygulama-indirme
Peki herşey hazırsa android telefonumuza uygulama yada oyunları nasıl yükleyebiliriz onu görelim.
1-Telefonumuzda internet bağlantımızın olması gerekmektedir.Wifi yada Gsm operatörünün interneti ile bağlantı kuralım.
2-Gmail hesabımızın olması gerekmektedir.Telefonumuzun Google Play bölümüne girdiğimizde sizden Google Play hesabınızın olup olmadığını soracaktır.Eğer varsa giriş yapınız.Yoksa yeni bir gmail hesabı oluşturmanız gerekmektedir.
3-Daha sonra ise uygulamalar,oyunlar gibi kategorilerden istediğiniz indirebilirsiniz.

google-play-uygulama
Buradan Yükle dedikten sonra karşınıza sizden izinler için bir sayfa gelcektir.Kabul Et seçeneği ile indirme işlemine başlayabilirsiniz.

Uygulama yükleme ve oyun yükleme Google Play ile bu şekilde olmaktadır.Tabi sadece bu şekilde yükleme işlemi yapılmıyor.Google Play dışında yükleme işlemi yapmak istiyorsanız indirme istediğiniz dosyaların Apk uzantılı yükleme dosyalarını bulupda yapabilirsiniz ama bu şekilde yükleme işlemini önermiyoruz aksi halde telefonunuza yazılımsal sıkıntılar yaşabilir ve bilgi güvenliğiniz tehlike altına girebilir.

Peki Yükleme işlemini yaptık uygulama güncelleme işlemi nasıl yapılır onu görelim..
Yükleme işlemi kadar güncelleme işlemide gayet basit bir işlemdir.Yapmanız gereken telefonunuzun ayarlar bölümüne girmek ve Uygulamaları Otomatik Güncelle seçeneğine giriş yapmaktır.Daha sonra karşınıza 3 seçenek gelecektir.
1-Uygulamaları Otomatik Güncelle
2-Uygulamaları Her Zaman Otomatik Güncelle-Veri Ücreti Alınabilir
3-Uygulamaları Sadece Kablosuz Bağlantı Üzerinden Güncelle

android-uygulama-guncelleme
Burada sizin en mantıklı olanı 3. seçenek yani Kablosuz Bağlantı üzerinden güncelleme seçeneği olacaktır.Dieğr seçeneklerde internet paketiniz üzerinden yada Gsm operatörünüzün belirlediği ücret üzerinden indirme işlemi yapacaktır ve buda sizin için pahalı olabilir.

Önceki İçerikWinrar’la Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikWindows Phone Uygulama ve Oyun Yüklemek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz