Android Telefon Nasıl Virüsten Temizlenir?

0
1220

Bildiğiniz gibi neredeyse herkesin bir akıllı telefonu yada tableti bulunmaktadır.Bu cihazlardan ise en çok kullanılan işletim sistemide Google tarafından üretilen ve herkesin kullandığı Android işletim sistemidir.Açık kaynak kodlu bir yazılım olduğu için kolayca geliştirilebilir yada 3. parti yazılımlar hazırlanabilen bir sistem olduğu için kötü amaçlı yazılımlarında artması normal bir durum olarak karşımıza gelmektedir.Android işletim sistemlerinde İOS sistemlere göre daha kolay uygulama yazılabilir ve kötü amaçlı kişiler tarafından kimlik dolandırıcılığı gibi durumlar için daha üretken bir durum olabilir.Bu gibi durumlarda ise cihazınız kullanılmaz hale gelebilir ve bilgileriniz başkalarının eline geçebilir.Yani cihazı kullanmaya başlamadan önce ilk olarak önlemlerinizi almalısınız yada iyi bir temizlik yapmalısınız.

Peki Android cihazınızı virüslerden nasıl koruyabilir yada nasıl temizleyebilirsiniz onu görelim..
1-İlk olarak güçlü bir antivirüs uygulaması kullanabilirsiniz.Eğer önerilen ve bilindik bir uygulama kullanırsanız sizin için daha güvenli olacaktır ve virüslere karşı ilk önleminizi almış olacaksınız.

2-Arkadaşlarınızdan yada çevrenizden aldığınız dosyaları yada internetten indirdiğiniz dosyalara dikkat etmelisiniz.Uzantısını bilmediğiniz yada tanımadığınız bir dosyayı almayınız.

3-Uygulamaları ve oyunları güvenilir bir sistemden indirmelisiniz.Bu işlem için en güvenilir yer tabiki Google Play Store’dur.

Android Telefon Nasıl Virüsten Temizlenir
En garanti yöntem şu şekilde olabilir.Eğer cihazınız açılmıyorsa bu işlemin sonunda kesinlikle format atma işlemi olacaktır ve sıfırlama kaçınılmaz bir durumdur.Tabi diğer anlatacağımız durumlarda da sıfırlama yapmalısınız ama kapanma durumları farklıdır.

Eğer cihazınız açılıyorsa ve içerisindeki bilgilerinize ulaşabiliyorsanız ilk olarak kullandığınız cihaza göre bir program kullanarak bilgilerinizi yedekleyiniz.Daha sonra ise marka ve modele göre cihaza format atınız.

Aynı şekilde cihazda kullandığınız bir hafıza kartı yada depolama birimi varsa mutlaka bilgilerinizi yedekleyiniz ve aynı şekilde o cihazada format atmalısınız.

Burada yaşadığınız en büyük sorun şudur.Bazı uygulamaları dışarıda indirdiğiniz için yada karşınıza çıkan her reklama tıkladığınız zaman kullandığınız tarayıcıların eklenti desteğini kullanarak farklı bir uzantıda size zararlı dosyalar indirtilerek bilgilerinize ulaşılmaya çalışılmaktadır.Tabi sadece bilgileriniz değil aynı zamanda cihazınızada zarar vermek isteyeceklerdir.

Burada yapmanız gereken en önemli yöntem ise uygulamaları kesinlikle güvenilir yerlerden indirmek ve karşınıza çıkacak olan uyarılara tıklamamanızdır.Aksi halde sorunları baştan aynı şekilde yaşayabilir ve format işlemi kaçınılmaz olabilir.

Önceki İçerikWindows 10 Disk Birleştirme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikTürk Telekom TT175 Kablosuz Modem Olarak Kullanmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz