Android Cihazlarda Güncelleme Ayarları

0
1325

Neredeyse herkesin elinde bir akıllı telefon yada tablet bulunmaktadır ve hergün yeni bir uygulama yada oyun indirerek kullandığımız cihaza ait uygulamaların yeni ve güncel sürümlerini ayarlıyoruz.Aynı şekilde sadece uygulamların yada oyunların değil cihazında işletim sisteminin güncel olması ve yeni gelen güncellemelerin yapılması gerektiğini bilmemiz gerekmektedir.Bu gibi durumlar için ise hangi marka yada modeli kullanıyorsak o cihazın içerisinde bulunan güncel sürümü takip etmek ve güncellemek gerekmektedir.Peki Android cihazlar nasıl güncellenir yada güncelleme nasıl yapılır onu görelim..

Güncelleme işlemi 2 farklı şekilde yapabilirsiniz.İsterseniz cihaza gelen OTA güncellemesi ile Wifi bağlantısı üzerinden işletim sisteminin üzerine yeni bölümleri ekleyerek. İsterseniz de güncel olan yazılımı indirerek Odin yada farklı bir programla bilgisayar üzerinden güncelleme yapabilirsiniz.

Seçenek 1. Kablosuz olarak OTA (Havadan İletişim) üzerinden
Ayarlar> (Daha fazlası) > Cihaz hakkında > Yazılım güncelleme> güncelleme

OTA üzerinden sürüm yükseltme gerçekleştirmeden önce,

Yüksek GSM operatörü veri ücreti ödememek için uygun bir Wi-Fi ağı kullanmak önerilmektedir.
Pili (%50’den fazla kapasite ile) şarj ettiğinizden ve yeterli cihaz belleğine sahip olduğunuzdan emin olun. (en az 1GB)
Sürüm yükseltme sırasında pili çıkarmayın.
Root edilmiş cihaz kullanmayın.

Diğer yöntem ise cihazın günce yazılımını yani Fireware yazılımını indirerek güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.Bu işlem için ise ODİN programını indirmeniz gerekmektedir.ODİN programı ile gereken işlemleri yaparak cihazınızı sıfırdan kurabilir ve ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

Önceki İçerikInstagram’da çoklu hesap nasıl açılır
Sonraki İçerikVodafone Net Müşteri Hizmetleri Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz