Android Cihazlarda Ekran Görüntüsü Almak

0
1030

Android Cihazlarda Ekran Görüntüsü Almak
Akıllı cihaz piyasasındaki android cihazların üstünlüğü ve onu daha verimli kullanabilmek için birçok durum ortaya çıkıyor.Bunlardan biride ekran görüntüsü almak.Her marka için farklı arayüze sahip olma durumu olduğu ekran görüntüsü alma durumuda farklılık gösterebiliyor.Android işletim sistemine sahip birçok cihaz var bunlardan belirli ve en çok kullanılanı ise Samsung, Sony Xperia, HTC, LG cihazlar olmaktadır.
Şimdi sırayıyla ekran görüntüsü nasıl alınır onları anlatacağız.
Samsung cihazlarda ekran görüntüsü almak için
Samsung cihazlarda 2 farklı yöntem ile ekran görüntüsü alınmaktadır.Bunlardan birincisi Home tuşu ve sağ tarafda bulunan güç tuşuna basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.Diğer bir yöntem ise Galaxy S3 sonrası cihazlarda elinizin kenarını direkt olarak ekranın üzerine dokunarak soldan sağa geçirirseniz de ekran görüntüsü alabilirsiniz.

HTC cihazlar
HTC cihazlardada samsung cihazlarda oluğu gibi güç düğmesi ve home tuşuna basarak ekran görüntüsü alabilir ve otomatik olarak telefonunuza kayıt eder.
Sony Xperia cihazlar
Xperia cihazlarda ise bu yöntem neredeyse aynı ses düşürme butonu ile birlikte güç tuşuna basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.Diğer bir yöntem ise güç düğmesine basılı tutarak gelen menüden ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Lg cihazlarda ise;
Bu cihazlardada farklı bir işlem uygulanmıyor ses düşürme ile güç butonlarına aynı anda basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid Cihazlara Oyun Nasıl Yüklenir?
Sonraki İçerikNokia Lumia Numara Nasıl Engellenir?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz