Akıllı Telefonlar Nasıl Şarj Edilmelidir?

4
5233

Yeni nesil telefonlar yani şimdiki adı ile akıllı telefonlar bildiğiniz gibi diğer cihazlara göre biraz daha hassas ve kullanım olarak eski telefonlara benzememektedir.Özellikle samsung ve apple firmalarının çıkardığı cihazların en büyük sorunu ise şarj durumunun az gitmemesidir.Zamanla bu cihazlara alışarak kendi alışkanlıklarımızı değiştirmek gerektiğini bilmeliyiz.

Yeni nesil telfonlarımızın kulandığı batarya olarak lityum-ion pilleri kullanmaktadır.Haliyle eski bataryalara pek benzemedikleri gibi şarj etmek için farklı durumlarda ortaya çıkmaktadır.Kimine göre %40-%80 gibi bir oranın yeterli olduğunu kimine göre ise tam olarak %100 olarak dolmadan şarjdan çıkarılmaması gerektiğini söylemektedir.

Son zamanlarda bu durumlara dikkat etmeyenler kullanıcıların en çok yaşadığı sorun ise batarya şişmesi ve bataryanın özelliğini kaybederek şarj olmama durumuna gelmesi olmuştur.Tabi şişme sonrasıda yeni batarya almanız gerekiyor.Eğer bataryanızı düzgün bir şekilde şarj etmek istiyorsanız şarj uyarısını size verdiği zaman şarja takmanızda fayda var diyebilirim.Neredeyse 5 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve tavsiye ederim.Samsung ve apple cihazlarda yüzde 20 ve yüzde 10 uyarıları veremektedir.

Diğer bir durum ise cihazlarınızı şarja takılı olarak bırakmayınız.Eğer gece uyurken cihazınızı şarja takıp daha sonra sabah çıkardıktan sonra kullanmaya başlıyorsanız bir sabah uyandığınızda bataryanızın şiştiğini görebilirsiniz.Bu durum tamamen bataryanızın ömrünü azaltmaktadır.

Eğer yeni bir cihaz aldıysanız şarj aletinizi sürekli olarak yanınızda bulundurmayı öğrenmiş olmalısınız.Mutlaka yeni nesil cihazlarda kendi orjinal şarj aletini kullanmayı ihmal etmeyiniz.Şarj aleti için ise araç şarjlarınız pek önermiyorum.Bu gibi durumlar için ise bulabilirseniz orjinal araç şarjlarınız tavsiye ederim.

Önceki İçerikFacebook Kapak Cover Fotoğrafları
Sonraki İçerikİphone 5 Spotlight Araması Nasıl Silinir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

  1. Ben yaklaşık 5 yıldır akıllı telefon kullanıyorum.Her zaman gece şarja takar sabah çıkarırım.Bu sarj bana tam 1 gün dayanıyor.Şimdiye kadarda asla batarya sorunum olmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz