Akıllı Telefon Güvenliği için 7 En iyi Yol

0
1127

Akıllı Telefon Güvenliği için 7 En iyi Yol

1.Kilit Kodu Belirleme
Metinler, telefon rehberi kayıtları, resimler ve e-posta gibi pek çok kişisel veri akıllı telefonlarda bugün. Birinci nokta eğer telefonunuzu evinizin dışında kullanmanız gerekli ise kesinlikle bir kilit kodunuz olmalı. Bu kilit kodu için harfler, sayılar ve karakterler ile bir 4 haneli PIN ya da gerçek bir şifre kullanabilirsiniz. Bu meraklı insanları ya da hırsızların kolayca bilgilerinize erişmesini engellemeye yardımcı olacaktır.
2.Mobil Web tarayıcınızda ‘Takip Etmeyin’ Seçin
Bir web sitesinde verdiğiniz herhangi bir bilgi toplanır ve büyük olasılıkla size alakalı reklamlar hizmeti vermek için kullanılır. Web tarayıcınızda yer alan “Do Not Track” (takip etmeyin) seçeneği web sitelerinin hakkınızda bilgi toplamasını engeller.
iOS, Android ve Safari için Google Chrome tarayıcısı, “Takip etmeyin” seçeneğini kurmanıza izin verecektir. Bu seçeneği etkinleştirmek veri tahsil olmayacağını garanti etmese de, bazı web siteleri sizin tercihinize uyacaktır.
3. Gerekli ise Telefon Numaranızı Blok Edin
Birçok yerde numaranızı, ona bağlı herhangi bir bilgi toplamak ve daha sonra kar için kullanabilirler. Bu ve benzeri olası durumlardan korunmanın yolu kişisel numaranızı her ortamda ve her kurumla direkt olarak paylaşmamanızdır.
Numaranızı engellemek ya da sadece iş amaçlı kullanmak istemiyorsanız sizin için en olası seçenek işlemleriniz için Google Voice asistanı kullanmak olacaktır. Sonra çok kolay telefon rehberinde olmayan herhangi bir gelen aramayı engelleyebilirsiniz.
4. Spam aramaları yanıtlamaktan kaçının
Bugün piyasalarda numaranızı bir defa aldıktan sonra daha başka bir çok şirkete satabilecek kurumlar mevcut. Eğer bu olay bir defa başınıza gelirse şirketler bilgilerinizi diğer şirketlere satar ki buda sizin daha fazla spam mesajı ya da çağrısı almanıza neden olur. Tüm bu spam haraketleri de büyük olasılıkla bu istemediğiniz işlemlerden dolayı ücretlendirilmenize sebep olabilir.
Kendi numaranızı olduğu gibi servis etmek yerine numaranızı gizleyen arama kimliği programı kullanmanız güvenliğiniz için daha iyi bir seçim olacaktır. Bu alanda hizmet veren “Current Caller ID” tarzında programlar kullanabilirsiniz.
5. Kurtarma Programı Kullanın
Telefonunuzun çalınma ya da kayıp gibi durumlarda içinizi ferahlatacak bir yöntem mevcut. Android ve iOS kurtarma uygulamaları ile, cihazınıza erişimi kilitlemek ve hatta mevcut GPS konumunu dahi bulabilirsiniz.
6. Cihazınıza sahib iletişim bilgisi ekleyin
Cihazınız kaybolur ve iyi niyetli bir insan telefonunuzu bulursa, bu kişi sizinle nasıl iletişime geçer? Bu nedenle, sizinle iletişim için, kullanılan cihaza yeterli iletişim bilgilerini eklemek gerekir.
Bunun için bütün adınızı vermenize gerek yok. Belki sadece adınızı ve soyadınızın ilk harfini verebilirsiniz. Ve devamına ek olarak bir arkadaş veya akraba numarası ekleyebilirsiniz.
7.Fiziksel Olarak Güvenlik
Tüm önlemlere rağmen akıllı telefonunuz yine de çalınma gibi tehditlere açıktır. Bu nedenle cihazınızı genelde ön cepte taşımaya çalışın. Eğer arka cebe koymanız gerekli ise bu cebin derin bir cep olması gerekir. Piyasada milyarlık fiyatlarla satılan bir akıllı telefona sahip olduğunuzu asla unutmayın. Umarız bu ipuçları bir hırsız ile istenmeyen bir sonuçtan telefonunuzu koruyacaktır.

Önceki İçerikAnroid Dünya Kupası Uygulamaları
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery Kitkat Güncellemesi Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz