Akıllı cep telefonunu ekran üstü düşürmemek için ne yapmak gerekir?

0
1264

Bildiğiniz gibi artık en çok para harcadığımız sektör gsm sektörü diyebiliriz.Neredeyse her gün TL alıyoruz yada satın aldığımız cihazlara internete giriyoruz yada oyun oynuyoruz.Tabi bu kadar vakit geçirdiğimiz cihazlarımızı haliyle daha temiz bakmak gerekecektir yada güvenli bir şekilde kullanmak gerekmektedir.Koruma sebebimiz ile ekranının üzerine düşerse ve zarar gelirse ekranlarının pahalı olması canımızı sıkabilir ve ödemede güçlük çekebiliriz.

Kırılmaz telefon modelinin tanıtımının parçası olarak bir akıllı cep telefonu üreticisi fizikçi Robert Matthews’i akıllı cep telefonlarının neden genellikle ekran üstü düştüğü sorusuna cevaplamaya davet etmiş.

Matthews’in sunduğu yanıt aslında şaşırtıcı şekilde basit. Cep telefonunun ekran üstü düşüp düşmeyeceğini belirleyen birkaç değişken bulunuyor. Özellikle tam düşürmeden önce nasıl tuttuğunuz ve telefonun yere olan mesafesi…

İnsanlar akıllı cep telefonunu genellikle belli bir şekilde tuttuğunda, parmaklar telefonun arka kısmında ağırlık merkezinin aşağında kalacak şekilde ve kabaca göğüs hizasında, telefonun yüz üstü düşme oranı daha az.

Fizikçi Robert Matthews telefon düşerken yakalamaya çalışırken ekran üstü düşme olasılığının artırıldığını belirtiyor. Yani ellemeden düşmesine izin verirseniz sırt üstü düşmesi daha olası. Tabii Robert Matthews tamir masraflarını karşılama garantisi vermiyor…

Önceki İçerikWhatsapp’a Şifre Nasıl Konulur?
Sonraki İçerikTürk Telekom Akıllı Telefonu TT175
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz