Domuz Gribi A/H1N1 Nedir

0
926

Domuz gribi ( A/H1N1 ) domuzlar arasında yaygın olan bir grip biçimidir. Domuz gribi A tipi bir grip virüsünün yol açtığı salgın, bulaşıcı bir hastalıktır. Domuz gribi mekisadan başlıyarak tüm dünyaya yayılmaya başlayan bir hastalıktır.

Normalde domuzlarda gözüken bu grip çeşidi, domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor, bulaşma yolu ise solunum olarak belirtiliyor.

Şuana kadar meksikada 100 e yakın ve abd’ de 20 ye yakın vakaya rastlanmış ve meksikada birçok kişi karantina altına alınmış.

Domuz gribi için domuzlarda kullanılan bir aşı mevcut fakat, insanlar için henüz bir aşı bulunmuyor ve insan bağışıklığının bu hastalığa karşı zayıf olduğu belirtiliyor.

Domuz eti yiyenlerin domuz gribi olması gibi bi durum söz konusu değildir, grip solunum yolu ile bulaşıyor, domuz gribi olmuş bir domuzun etini yeseniz bile böyle bir durum söz konusu değil.

Domuzlar üzerinden yaygın olan bu hastalık, değişiklik gösterebildiğinden dolayı tam olarak çözülemiyor ve bu hastalığın kuş gribi, insan gribi gibi grip çeşitlerinin karışıklığından oluşabileceği söyleniyor.

Önceki İçerikDomuz Gribi Belirtileri
Sonraki İçerikDomuz Gribi ilacı varmı ?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz