Yüksek Kan Şekerinin Etkileri Nelerdir?

0
1007

İnsanların yaşamlarını mümkün olan en sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi adına kişilerin kan şekerlerini kontrol altına alınması gerekmektedir. İnsan vücudu, gün içerisinde enerji için şekere ihtiyaç duymaktadır. Fakat kan şekerinin sürekli bir şekilde yüksek kalması demek, kişilerin sağlıklarını ciddi anlamda tehdit etmeye başlar. Vücutta bulunan kan şekeri seviyesinin kısa süreler için yükselmesinin sonrasında vücuttaki bir organa herhangi bir zarar verilmeyecektir. Lakin bu durumun tedavi edilmemesi sonrasında var olan bu durum farklı komplikasyonlara yol açabilmektedir. Yüksek kan şekerinin ani olarak ortaya çıkan etkilerinden bir tanesi aşırı yorgunluktur. Öyle ki yüksek kan şekeri olan kişiler sıklıkla idrara çıkmak ister, sürekli olarak susar ve kendini günlük uykusunu alsa dahi uykulu ve yorgun hisseder.

Kan şekerinin yükselmeye başlaması ile birlikte kişi kilo kaybedecek, ağızda kurumalar oluşacak ve deride kurumalar, kaşınmalar oluşacaktır. Uzun süreli yüksek kan şekerinde ortaya çıkacak en önemli sorun hiç şüphesiz ki diyabettir. İnsan vücudunda yer alan insülin hormonu, kanda bulunan şeker seviyesini korumak ile görevlidir. Eğer ki vücut insüline olması gerektiği gibi cevap vermiyor veya pankreas normal bir şekilde insülin salınımı yapmıyorsa, kronik bir şekilde yüksek kan şekeri durumu ortaya çıkabilir. Buna da diyabet adı verilir. Kan şekerinin yüksekliği herhangi bir tedavi ile giderilmemesi sonrasında ise ortaya görmede yaşanılacak problemler çıkacaktır. Kötü kontrollü ya da kontrolsüz diyabet sonrasında retina ciddi zarar görmektedir.

İlk başlarda bulanık görme sorunları meydana gelse de eğer ki bu konuda çalışmalar yapılmazsa, körlük sorunu ortaya çıkabilecektir. Kalıcı şekilde ortaya çıkan yüksek kan şekeri durumları kişilerin bağışıklık sistemini zayıflatacaktır. Bu durumda ise insanların enfeksiyonlar ile mücadelesinde ciddi sorunlar meydana gelebilecektir. Ayrıca kontrolsüz olan kan şekeri sinir hücrelerine zarar verir. Bunun sonrasında ise hasta olan kişi el ve ayaklarında yanma, karıncalanma sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Sürekli olarak kan şekerinin yükselmesi demek, böbreklerde bozukluk sorunu oluşacaktır. Böbrekler kanı filtrelemek adına olması gerekenden çok daha fazla çalışmak zorunda kalabilir ve bunun sonucunda da çalışmalarda bozulmalar oluşur.

Önceki İçerikYer Elmasının Faydaları Nelerdir?
Sonraki İçerikTema Vakfı Nedir? Faaliyetleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz