Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

0
946

İnternetin artık hayatımızda çok daha ciddi bir yer edinmesi ile birlikte insanlar herhangi bir konu ile alakalı yapacakları araştırmalarda interneti kullanmayı tercih ediyor. Bunun sonucunda da internet sitesi sahipleri, kendi sitelerini arama motorlarında mümkün olan en iyi seviyelere çıkartmak adına farklı çalışmalar yapmaya başladılar. Bir internet sitesini diğerlerinden ayıran en önemli noktalardan bir tanesi, SEO uyumlu makale sayısıdır. Böylece arama motorlarında yapılacak kelime arama işlemlerinde bu siteler ilk sıralara çıkmaya başlayacaktır. SEO uyumlu makale yazmanın ilk kuralı, içeriğin siteye ve anlatılacak konuya uygun olmasıdır. Yani siteye girecek kişiler, burada çok kısa süre kalmamalı; yazılan içerikler ziyaretçilere fayda sağlamalıdır.

Bunun sonrasında dikkat edilmesi gereken nokta ise özgün içerik üretimidir. SEO uyumlu makale içerisinde yer alacak cümlelerin hepsinin mutlaka kişiye ait olması gerekir. Kopya içeriklerin tespit edilmesi sonrasında ne yazık ki site, arama motorunda çok daha aşağılara çekilmeye başlayacaktır. Makalede kullanılacak başlığın en fazla 5 en az 3 kelime olması gerekmekte. Başlıktaki kelime sayısı arttıkça, makalenin SEO uyumu da azalacaktır. Birçok kişi makalesinde anahtar kelime dağılımını doğru olarak yapmadığı için makalenin SEO uyumunda sorunlar meydana gelebiliyor. Anahtar kelimeler makale içerisinde doğru olarak dağıtılmalıdır. Anahtar kelime ilk paragrafta yoğun bir şekilde kullanılmalı, sonrasında orta ve son paragraflarda da mutlaka geçirilmelidir.

Ziyaretçiler genel olarak çok kısa ya da çok uzun makaleleri tercih etmezler. Çünkü kısa makaleler istekleri karşılamaz, uzun makaleler ise bir süre sonrasında kendini tekrar etmeye başlar. Böylesi durumların önüne geçmek adına SEO uyumlu makale hazırlanırken kelime sayısı 300 – 650 arasında değişim göstermelidir. Makalenin içerisinde görsel kullanılacaksa, bu görselde mutlaka makalenin anahtar kelimelerinden bir tanesinin geçmesi gerekmektedir. Aksi halde Google, bu görseli arama sonuçları içerisinde istenilen şekilde geçirmeyecektir. Bu konuda daha öncesinde çalışma yapmamış olan kişilerin, SEO uyumlu makale yazma konusunda bilgili kişilerden yardım alması; başarılı sonuçların elde edilmesi adına önemlidir. Böylece hazırlanacak makaleler tam anlamıyla istenildiği gibi hazırlanmış olacaktır.

Önceki İçerikFacebook Giriş Uyarılarınızda Değişiklik
Sonraki İçerikAndroid Telefonda Operatör’e SMS Mesaj Gönderemiyorum
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz