İOS 9 Nasıl Yüklenir?

0
1213

16 Eylül tarihinde Apple firmasının yeni işletim sistemi olan İOS 9 kullanıma açıldı ve indirilmeye sunuldu.Yeni işletim sisteminde birçok özellik bulunuyor.İOS 9 yüklemek istiyorsanız iki farklı yöntemle telefonunuza yada tabletinize yükleyebilirsiniz.Bunlardan birisi cihaz üzerinde bulunan ayarlar bölümünden yükleme işlemi yapabilirsiniz.Diğer yükleme işlemi ise İtunes ile yükleme işlemidir.Yani İtunes programının bilgisayarınıza yüklü olması gerekmektedir.Bu yeni işletim sistemini ise belirli cihazlar alıyor yani iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4. nesil, iPad 3. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPod touch 6. ve 5. nesil cihazlarla uyumlu çalışıyor.İOS 9 işletim sistemini yüklemek istiyorsanız ise telefonunuzda 1.3 GB boş yer olması gerekmektedir.

1-İlk olarak ayarlar bölümünden yapılan güncelleme ile başlayalım.
iOS 9 nasıl indirilir diye düşünüyorsanız, bunun için Apple cihazınızın ayarlar bölümüne girin. Burada‘Genel’ ayarları seçin ve ‘Yazılım güncelleme’ butonuna basın. Karşınıza gelecek ‘İndir ve yükle’ seçeneğini kullanarak iOS 9 yüklemeye başlayabilirsiniz.

ios9_guncelleme_indir

2-İtunes ile İOS 9 yükleme işlemi ise;
Not : Bu işlemleri yapmadan önce cihazınız üzerinde bulunan bilgilerinizin bir yedeğini mutlaka almanızda fayda var diyebiliriz.
-Bilgisayarınıza iTunes’un en son sürümünü yükleyin.
-Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
-iTunes’u açın ve aygıtınızı seçin.
-Özet’i tıklayın, ardından Güncellemeleri Denetle’yi tıklayın.
-İndir ve Güncelle’yi tıklayın.

itunes-ios9-yukleme

Bu işlemden sonra güncelleme işlemi tamamlanmış olacaktır.Eğer ilk yöntemde sorun yaşıyorsanız yada cihazınızda takılmalar oluyorsa İtunes ile güncelleme işlemini kullanmalısınız.

Önceki İçerikSamsung Galaxy Note 3 Root Yapmak
Sonraki İçerikiOS 9 Güncelleme Hatası ve Çözümü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz