2016 Ücretsiz Mobil Antivirüs Uygulamaları

0
1068

Android akıllı telefonların ve tabletlerin artmasından sonra zararlı dosyalarında artması buna bağlı olarak başladı.Genel olarak çoğuy işimizi artık akıllı telefonlardan yada tabletlerden yapmaktayız.Bu gibi durumlarda ise mutlaka bir antivirüs programı kullanmalıyız.Bunun sebebi ise günlük hayatımızda birçok dosya alışverişi sağlıyoruz.Bu dosya alışverişi sırasında zararlı dosyalarıda cihazlarımıza alabiliriz ve farkında olmayabiliriz.Piyasda birçok antivirüs programı bulunuyor ve hangisini kullanmalıyız yada hangi programın nasıl özelliği var bunları sizler yazımızda inceledir.

Dr.Web Anti-virus Light
Android akıllı telefonlarımızda yada tabletlerimizde zararlı dosyalardan kurtulmak için antivirüs programı kullanmalıyız.Bunun nedeni ise her geçen gün bu tarz zararlı dosyalar artıyor ve tehlikeli bir hale geliyor. Dr.Web Anti-virus Light uygulaması bu zararlı dosyalar için alınabilecek önlemlerden birisi diyebiliriz. Dr.Web Anti-virus Light uygulaması sayesinde tam sistem taraması yada klasör taraması sağlayarak zararlı dosyalardan kurtulabiliriz.Tabi yapılan güncellemeleri mutlaka takip etmelisiniz.Uygulama 2 farklı seçenek olarak kullanılabiliyor.Google play üzerinden indirme işleminde 14 günlük bir deneme sürümü bulunuyor ama bazı özelliklerini kullanabilmek için ise tam sürüm satın almak zorundasınız.

360 Security
360 Security Uygulaması telefonlara en çok indirlen ve yapılan reklamlarda en çok kullanılan uygulama diyebiliriz. 360 Security uygulamasının çok kullanılmasının nedeni ücretsiz olmasının yanı sıra daha farklı özellikleri de olmasıdır. 360 Security uygulaması ile cihazınıza hızlandır ve performans anlamında bazı özelliklerde ekleniyor ve buda kullanıcı için daha cazip bir hale geliyor.

Uygulamanın diğer bir özelliği ise akıllı güç tasarrufu modunun olması.Bu özellik sayesinde günün sonunu getiremeyeceğinizi düşündüğünüz anlarda koruma için güç harcanmasının önüne geçebiliyorsunuz. Farklı bir özelliği ise çalınması yada kötü amaçlı kişilerin eline geçtiği zaman uzaktan erişim ile cihazı kilitleyebiliyor ve konum tespiti yapabiliyorsunuz.

Avast! Mobile Security
Masaüstü cihazlardaki başarısından sonra mobil dünya içinde merhaba diyen avast! Mobile Security sadece antivirüs uygulaması olarak değil çalınmaya karşı aldığı önlemler ile de göz dolduruyor diyebiliriz.Tabi Avast uygulaması bunlarla da sınırlı değil. SMS-Arama Filtreleme, Görev Yöneticisi,Güvenlik Duvarı gibi özellikleriyle de rakiplerine göre bir adım önde diyebiliriz. Önde olmasının sebebi ise sadece antivirüs uygulaması kalmayarak farklı özellikler ile karşımıza çıkması olabilir ve buda kullanıcı için daha cazip bir hale gelebiliyor.

Programlı arama yaparak yüklü uygulamalarını, eklenen yada silinen dosyalarınızı ve kişi listenizi sürekli kontrol etmekte. Çalışan uygulamaların ne kadar kaynak harcadığı, CPU ve sistem bilgilerini Windows Görev Yöneticisi tarzında kullanıcıya sunmaktadır.
Genel Özellikleri
Antivirüs
Uygulama tarama
SMS-Arama Filtreleme
Güvenli URL kontrolü
Güvenlik Duvarı
Görev Yöneticisi
Güvenli SIM kart listesi
Uzaktan erişim ve SIM kitleme
GPS ile uzaktan takip

Önceki İçerikTürk Telekom 4.5G tarifeleri
Sonraki İçerikHangi iPhone 4.5G Uyumlu Biliyor musunuz?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz