Avea Hattım İnternete Bağlanmıyor

0
11769

Eğer avea yani Türk telekom hattınız internete bağlanmıyorsa ve hattınızın internet ayarları yapılmış ise yapmanız gereken onay işlemidir.Yani APN ayarlarınızı yapsanız bile hattınızın internete bağlanmaması normal bir durumdur.Nedeni ise hattın internet onay durumu yani izin durumlarının açık olması gerekmektedir.Hattınızın internet onay durumu açık ise yapmanız gereken artık internet paketi satın alarak internete bağlanmanız gerekmektedir.

Avea İnternet ayarlarınızı yada Türk Telekom internet ayarlarınızı yapmak için ise
Android internet ayarlarını yapmak oldukça basittir. Android telefonlarınızda internet ayarlarını yapmak için sırasıyla Ayarlar>Mobil Ağlar>Erişim Noktası Adları>Ekle adımlarını takip edin ve karşınıza gelen alanda ilgili yerlere aşağıdaki değerleri girin.

isim=Türk telekom internet
mcc=286
mnc=03
apn=internet
user=boş bırakın
server=boş bırakın
password=boş bırakın
mmsc=boş bırakın
type=default

29 Mart tarihi itibarıyla Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurulu’nun ilgili kararına göre ücretli mobil internet paketi veya tarifesinde mobil internet faydası olmayan müşterilerimizden 1 defaya mahsus internet erişim onayı alınacaktır.

Paketsiz internet erişim onayınız yok ise belirtilen şekilde onayınızı ileterek, internet erişiminizi aktif duruma getirebilirsiniz:

GPRS erişiminiz aktif durumdaysa “INTERNET ONAY “ yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndererek internet bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.

GPRS erişiminin aktif durumda değilse “ INTERNET ACIK” yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndererek GPRS erişiminizi aktif etmeniz gerekmektedir. Ardınan “ INTERNET ONAY” yazıp 5555’e ücretsiz ileterek internet bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonuma internete bağlanmak için onay vermem gerektiğini bildiren bir SMS geldi, detayları nedir?
SMS Metni: Degerli musterimiz internet erisiminizi acmak icin “INTERNET ONAY” yazıp 5555’e ucretsiz gonderin.Erişiminiz acildiginda kullaniminiz tarifeniz uzerinden ucretlendirilecek,bu mesajı her fatura doneminizde internete girmek istediginizde 1 kere alacaksiniz.

GPRS ayarlarınız açık olduğu ve mobil hattınıza tanımlı ücretli bir internet faydası olmadığı durumlarda, internete bağlanabilmek için onay vermeniz gerekmektedir. Onay vermek için SMS’te belirtildiği gibi “INTERNET ONAY” yazıp 5555’e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz. Onay verdiğinizde internet bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Paketsiz internet kullanım onayı iptal edilememektedir. İnternet erişiminizi tamamen kapatmak isterseniz “ INTERNET KAPALI” yazıp 5555’e ücretsiz gönderebilirsiniz.

Paketsiz internet kullanım onayını faturalı hatlar için 30 gün içerisinde 1 gün, faturasız hatlar için de her fatura döneminde 1 kere gönderilecektir. İlk SMS’e onay vermeminiz durumunda bir sonraki 30 gün/fatura dönemi içerisinde paketsiz internet kullanımı yapmaya çalıştığınız ilk anda tekrar onay istenen SMS tarafınıza gönderilecektir.

Önceki İçerikEvden Çıkmadan Pokemon Go Nasıl Oynanır
Sonraki İçerikTHY Memur Alımı 2016-THY Memur Alımı Başvuru
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz